Βιολογική καλλιέργεια ελιάς στο νομό Λέσβου (Bachelor thesis)

Αλεξίου, Γεώργιος


Η ελιά είναι γνωστή από τους αρχαιοτάτους χρόνους και κατάγεται από το χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Περίπου 8.600.000 ελαιόδεντρα καλλιεργούνται στους ελαιώνες της Λέσβου. Η σημερινή μέση ετήσια παραγωγή, φτάνει περίπου τους 10.000 τόνους λάδι. Η εναλλαγή των εποχών βοήθησε σημαντικά την ελαιοκαλλιέργεια. Τα πρωτοβρόχια σε συνδυασμό με τον ήλιο του φθινοπώρου και τον ήπιο χειμώνα, δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του καρπού της ελιάς. Η καλλιέργεια της ελιάς στο νομό Λέσβου καλύπτει το 56% της γεωγραφικής γης και περίπου το 90% της καλλιεργήσιμης γεωργικής γης. Ο νομός της Λέσβου αποτελεί μία από της κυριότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Έλλαδας. Η συνολική καλλιέργειά της ανέρχεται σε πάνω από 400.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα. Ωστόσο, μόνο τα 90.000 στρέμματα καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Keywords: ελιά;καλλιέργεια;βοτανικά χαρακτηριστικά;ποικιλίες;Λέσβος
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓΤΤΔ-Τμήμα Φυτικής Παραγωγής,2018--αα10575
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11774
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Aleksiou.pdf2 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11774
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.