Βιολογική καλλιέργεια ελιάς στο νομό Λέσβου (Bachelor thesis)

Αλεξίου, Γεώργιος


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΑλεξίου, Γεώργιοςel
dc.date.accessioned2020-04-23T19:10:15Z-
dc.date.available2020-04-23T19:10:15Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11774-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία--ΣΤΓΤΤΔ-Τμήμα Φυτικής Παραγωγής,2018--αα10575el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectελιάel
dc.subjectκαλλιέργειαel
dc.subjectβοτανικά χαρακτηριστικάel
dc.subjectποικιλίεςel
dc.subjectΛέσβοςel
dc.subject.lcshΕλαιουργία και ελαιουργεία-Ελλάδα-Λέσβος(Νομός)el
dc.subject.lcshΕλαιοκομία-Ελλάδα-Λέσβος(Νομός)el
dc.subject.lcshΒιολογικά προϊόντα-Ελλάδα-Λέσβος(Νομός)el
dc.titleΒιολογική καλλιέργεια ελιάς στο νομό Λέσβουel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.identifier.secondary10575-
heal.dateAvailable2020-04-23T19:11:15Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.publicationDate2018-12-06-
heal.bibliographicCitationΑλεξίου, Γ.(2018).Βιολογική καλλιέργεια ελιάς στο νομό Λέσβου(Πτυχιακή εργασία).Αλεξάνδρειο ΤΕΙ,Θεσσαλονίκη.el
heal.abstractΗ ελιά είναι γνωστή από τους αρχαιοτάτους χρόνους και κατάγεται από το χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Περίπου 8.600.000 ελαιόδεντρα καλλιεργούνται στους ελαιώνες της Λέσβου. Η σημερινή μέση ετήσια παραγωγή, φτάνει περίπου τους 10.000 τόνους λάδι. Η εναλλαγή των εποχών βοήθησε σημαντικά την ελαιοκαλλιέργεια. Τα πρωτοβρόχια σε συνδυασμό με τον ήλιο του φθινοπώρου και τον ήπιο χειμώνα, δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του καρπού της ελιάς. Η καλλιέργεια της ελιάς στο νομό Λέσβου καλύπτει το 56% της γεωγραφικής γης και περίπου το 90% της καλλιεργήσιμης γεωργικής γης. Ο νομός της Λέσβου αποτελεί μία από της κυριότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Έλλαδας. Η συνολική καλλιέργειά της ανέρχεται σε πάνω από 400.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα. Ωστόσο, μόνο τα 90.000 στρέμματα καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο.el
heal.advisorNameΠαλάτος, Γιώργοςel
heal.committeeMemberNameΠαλάτος, Γιώργοςel
heal.academicPublisherΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteithe-
heal.numberOfPages46σ.-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Aleksiou.pdf2 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11774
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.