Ποιότητα παρεχόμενης διατροφής και ψυχολογία των ασθενών στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς (Bachelor thesis)
Κανταρτζόγλου, Γεωργία
Aim of the study was to evaluate the reception of hospital rations by patients and its correlation to their anxiety during hospitalization.A total of 195 hospitalized patients were used, of which 101 were male and 94 were female. The mean age of the participants was 55.9 ± 18.2 years. The sample was collected from G. Gennimatas Hospital. The assessment of the meals for the hospital patients was done with the MAT questionnaire and the degree of anxiety and depression of the hospital patients was evaluated with the questionnaire which included the HADS (Anxiety and Depression Scale). Statistical analysis was performed using SPSS.
Institution and School/Department of submitter: | Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας |
Keywords: | ασθενείς;άγχος;διάρκεια νοσηλείας;ποιότητα διατροφής;patients;anxiety;duration of hospitalization;quality of diet |
Description: | Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓΤΤΔ-Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας,2018--αα10255 |
URI: | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11724 |
Item type: | bachelorThesis |
General Description / Additional Comments: | Πτυχιακή εργασία |
Item language: | el |
Item access scheme: | account |
Institution and School/Department of submitter: | Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας |
Publication date: | 2018-10-22 |
Bibliographic citation: | Κανταρτζόγλου, Γ.(2018).Ποιότητα παρεχόμενης διατροφής και ψυχολογία των ασθενών στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς(Πτυχιακή εργασία).Αλεξάνδρειο ΤΕΙ,Θεσσαλονίκη. |
Abstract: | Η έρευνα είχε ως σκοπό να αξιολογήσει την ποιότητα της παρεχόμενης νοσοκομειακής διατροφής καθώς και το πώς επηρεάζονται οι ασθενείς από το άγχος τους κατά τη διάρκεια αξιολόγησης.Συνολικά χρησιμοποιήθηκε ένα σύνολο 195 νοσηλευόμενων ασθενών εκ των οποίων 101 ήταν οι άνδρες και 94 ήταν οι γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν 55.9±18.2 έτη. Το δείγμα συλλέχθηκε από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Η αξιολόγηση γευμάτων για τους ασθενείς του νοσοκομείου έγινε με το ερωτηματολόγιο MAT και ο βαθμός άγχους και κατάθλιψης των ασθενών του Νοσοκομείου αξιολογήθηκε με το ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε την Κλίμακα Άγχους και Κατάθλιψης στο Νοσοκομείο (HADS). Η στατιστική ανάλυση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε με το πρόγραμμα SPSS. Aim of the study was to evaluate the reception of hospital rations by patients and its correlation to their anxiety during hospitalization.A total of 195 hospitalized patients were used, of which 101 were male and 94 were female. The mean age of the participants was 55.9 ± 18.2 years. The sample was collected from G. Gennimatas Hospital. The assessment of the meals for the hospital patients was done with the MAT questionnaire and the degree of anxiety and depression of the hospital patients was evaluated with the questionnaire which included the HADS (Anxiety and Depression Scale). Statistical analysis was performed using SPSS. |
Advisor name: | Καλογιάννης, Σταύρος |
Examining committee: | Καλογιάννης, Σταύρος |
Publishing department/division: | Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας |
Publishing institution: | teithe |
Number of pages: | 52σ. |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Kantartzoglou.pdf | 1.85 MB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11724
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.