Ποιότητα παρεχόμενης διατροφής και ψυχολογία των ασθενών στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς (Bachelor thesis)

Κανταρτζόγλου, Γεωργία


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚανταρτζόγλου, Γεωργίαel
dc.date.accessioned2020-04-19T13:38:57Z-
dc.date.available2020-04-19T13:38:57Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11724-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία--ΣΤΓΤΤΔ-Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας,2018--αα10255el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectασθενείςel
dc.subjectάγχοςel
dc.subjectδιάρκεια νοσηλείαςel
dc.subjectποιότητα διατροφήςel
dc.subjectpatientsen
dc.subjectanxietyen
dc.subjectduration of hospitalizationen
dc.subjectquality of dieten
dc.subject.lcshΑσθενείς-Ψυχολογίαel
dc.subject.lcshΔιατροφήel
dc.subject.lcshΝοσοκομεία-Ελλάδα-Θεσσαλονίκηel
dc.titleΠοιότητα παρεχόμενης διατροφής και ψυχολογία των ασθενών στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάςel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.identifier.secondary10255-
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.publicationDate2018-10-22-
heal.bibliographicCitationΚανταρτζόγλου, Γ.(2018).Ποιότητα παρεχόμενης διατροφής και ψυχολογία των ασθενών στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς(Πτυχιακή εργασία).Αλεξάνδρειο ΤΕΙ,Θεσσαλονίκη.el
heal.abstractΗ έρευνα είχε ως σκοπό να αξιολογήσει την ποιότητα της παρεχόμενης νοσοκομειακής διατροφής καθώς και το πώς επηρεάζονται οι ασθενείς από το άγχος τους κατά τη διάρκεια αξιολόγησης.Συνολικά χρησιμοποιήθηκε ένα σύνολο 195 νοσηλευόμενων ασθενών εκ των οποίων 101 ήταν οι άνδρες και 94 ήταν οι γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν 55.9±18.2 έτη. Το δείγμα συλλέχθηκε από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Η αξιολόγηση γευμάτων για τους ασθενείς του νοσοκομείου έγινε με το ερωτηματολόγιο MAT και ο βαθμός άγχους και κατάθλιψης των ασθενών του Νοσοκομείου αξιολογήθηκε με το ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε την Κλίμακα Άγχους και Κατάθλιψης στο Νοσοκομείο (HADS). Η στατιστική ανάλυση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε με το πρόγραμμα SPSS.el
heal.abstractAim of the study was to evaluate the reception of hospital rations by patients and its correlation to their anxiety during hospitalization.A total of 195 hospitalized patients were used, of which 101 were male and 94 were female. The mean age of the participants was 55.9 ± 18.2 years. The sample was collected from G. Gennimatas Hospital. The assessment of the meals for the hospital patients was done with the MAT questionnaire and the degree of anxiety and depression of the hospital patients was evaluated with the questionnaire which included the HADS (Anxiety and Depression Scale). Statistical analysis was performed using SPSS.en
heal.advisorNameΚαλογιάννης, Σταύροςel
heal.committeeMemberNameΚαλογιάννης, Σταύροςel
heal.academicPublisherΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherIDteithe-
heal.numberOfPages52σ.-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kantartzoglou.pdf1.85 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11724
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.