Ποιότητα παρεχόμενης διατροφής και ψυχολογία των ασθενών στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς (Bachelor thesis)
Κανταρτζόγλου, Γεωργία
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Κανταρτζόγλου, Γεωργία | el |
dc.date.accessioned | 2020-04-19T13:38:57Z | - |
dc.date.available | 2020-04-19T13:38:57Z | - |
dc.identifier.uri | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11724 | - |
dc.description | Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓΤΤΔ-Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας,2018--αα10255 | el |
dc.rights | Default License | - |
dc.subject | ασθενείς | el |
dc.subject | άγχος | el |
dc.subject | διάρκεια νοσηλείας | el |
dc.subject | ποιότητα διατροφής | el |
dc.subject | patients | en |
dc.subject | anxiety | en |
dc.subject | duration of hospitalization | en |
dc.subject | quality of diet | en |
dc.subject.lcsh | Ασθενείς-Ψυχολογία | el |
dc.subject.lcsh | Διατροφή | el |
dc.subject.lcsh | Νοσοκομεία-Ελλάδα-Θεσσαλονίκη | el |
dc.title | Ποιότητα παρεχόμενης διατροφής και ψυχολογία των ασθενών στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.type.en | Bachelor thesis | en |
heal.generalDescription | Πτυχιακή εργασία | el |
heal.identifier.secondary | 10255 | - |
heal.language | el | - |
heal.access | account | - |
heal.recordProvider | Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας | el |
heal.publicationDate | 2018-10-22 | - |
heal.bibliographicCitation | Κανταρτζόγλου, Γ.(2018).Ποιότητα παρεχόμενης διατροφής και ψυχολογία των ασθενών στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς(Πτυχιακή εργασία).Αλεξάνδρειο ΤΕΙ,Θεσσαλονίκη. | el |
heal.abstract | Η έρευνα είχε ως σκοπό να αξιολογήσει την ποιότητα της παρεχόμενης νοσοκομειακής διατροφής καθώς και το πώς επηρεάζονται οι ασθενείς από το άγχος τους κατά τη διάρκεια αξιολόγησης.Συνολικά χρησιμοποιήθηκε ένα σύνολο 195 νοσηλευόμενων ασθενών εκ των οποίων 101 ήταν οι άνδρες και 94 ήταν οι γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν 55.9±18.2 έτη. Το δείγμα συλλέχθηκε από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Η αξιολόγηση γευμάτων για τους ασθενείς του νοσοκομείου έγινε με το ερωτηματολόγιο MAT και ο βαθμός άγχους και κατάθλιψης των ασθενών του Νοσοκομείου αξιολογήθηκε με το ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε την Κλίμακα Άγχους και Κατάθλιψης στο Νοσοκομείο (HADS). Η στατιστική ανάλυση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε με το πρόγραμμα SPSS. | el |
heal.abstract | Aim of the study was to evaluate the reception of hospital rations by patients and its correlation to their anxiety during hospitalization.A total of 195 hospitalized patients were used, of which 101 were male and 94 were female. The mean age of the participants was 55.9 ± 18.2 years. The sample was collected from G. Gennimatas Hospital. The assessment of the meals for the hospital patients was done with the MAT questionnaire and the degree of anxiety and depression of the hospital patients was evaluated with the questionnaire which included the HADS (Anxiety and Depression Scale). Statistical analysis was performed using SPSS. | en |
heal.advisorName | Καλογιάννης, Σταύρος | el |
heal.committeeMemberName | Καλογιάννης, Σταύρος | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας | el |
heal.academicPublisherID | teithe | - |
heal.numberOfPages | 52σ. | - |
heal.fullTextAvailability | true | - |
heal.type.el | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | el |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Kantartzoglou.pdf | 1.85 MB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11724
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.