Η σύναψη συμμαχιών ως βασικό εργαλείο για την επιβίωση και εξέλιξη των εταιρειών:Η εφαρμογή αυτών σε μικρές εταιρείες καθώς και στις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες. (Bachelor thesis)

Ανθίμου, Κυριακή


Η παρούσα εργασία, δια της μεθόδου τη έρευνας μάρκετινγκ, έχει σκοπό να παρουσιάσει, να περιγράψει και να αναλύσει την κατάσταση, στα πλαίσια των συνεργασιών που υφίστανται ήδη καθώς και όσων τείνουν να δημιουργηθούν στη ναυτιλία τακτικών γραμμών. Η οικονομική κρίση κατά τη διάρκεια των ετών 2008 και 2010 ανέδειξε την ανάγκη των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία τακτικών γραμμών να προσαρμοστούν στις αλλαγές του κλάδου. Η μεταφορική ικανότητα των πλοίων μεταβλήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της συμμαχίας των εταιρειών . Το γεγονός αυτό ασφαλώς αντικατοπτρίζεται και στις αντιδράσεις των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την εισαγωγή ή και την εξαγωγή προϊόντων. Επιπλέον, η συγκεκριμένη Διπλωματική Εργασία συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των συνεργασιών μεταξύ των παροχών υπηρεσιών της ναυτιλίας τακτικών γραμμών καθώς και των πληροφοριών που είναι απαραίτητες σε όσους ασχολούνται με την προώθηση των ναυτιλιακών μεταφορών. Πιο αναλυτικά στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες του διεθνούς Μάρκετινγκ , οι λειτουργίες και οι εφαρμογές του. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η ναυτιλία τακτικών γραμμών , η εμπορική ναυτιλία και οι απαραίτητες λεπτομέρειες που αφορούν αυτόν τον κλάδο . Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται και αναλύεται η στρατηγική σύναψης συμμαχιών . Αναλύονται οι λόγοι δημιουργίας τους , ο τρόπος δημιουργίας και οι λειτουργίες τους , οι στόχοι και τα πλεονεκτήματα των στρατιγικών συμμαχιών. Επίσης, παρουσιάζονται οι παράγοντες επιτυχίας μιας στρατηγικής συμμαχίας καθώς και οι λόγοι και τρόποι διάλυσης της . Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται αναλυτικά η εφαρμογή της θεωρίας του τρίτου κεφαλαίου στην ναυτιλία τακτικών γραμμών.
Alternative title / Subtitle: The establishment of alliances as a basic tool for the survival and development of companies:The implementation to small companies as well as to the largest shipping companies.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Keywords: ναυτιλιακές εταιρείες;ναυτιλία τακτικών γραμμών;εμπορική ναυτιλία;στρατηγική συμμαχία;μάρκετινγκ
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΔΟ-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων,2018--αα10293
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11689
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Anthimou.pdf1.4 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11689
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.