Η οικονομία της Κρήτης σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα (Bachelor thesis)

Βαρουξάκη, Κωνσταντίνα


Η οικονομία της Κρήτης, η οποία βασιζόταν κυρίως στη γεωργία, άρχισε να αλλάζει ορατά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Ενώ διατηρείται η παραδοσιακή έμφαση στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, λόγω του κλίματος και της έκτασης του νησιού, παρουσιάζεται μια πτώση στις κατασκευές, καθώς και μια μεγάλη αύξηση στην παροχή υπηρεσιών (κυρίως σχετικών με τον τουρισμό). Και οι τρεις αυτοί τομείς της κρητικής οικονομίας, η (γεωργία, η επεξεργασίασυσκευασία, και οι υπηρεσίες), συνδέονται άμεσα και αλληλοεξαρτώνται. Η Κρήτη εμφανίζει μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα που αγγίζει το 100% εκείνου της υπόλοιπης χώρας και η ανεργία κυμαίνεται περίπου στο 4%. Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει εκτενώς την οικονομία της Κρήτης σε σύγκριση με αυτή όλης της Ελλάδος, τον τουρισμό και τα είδη αυτού. Ακόμα εντάσσεται το θέμα της οικονομικής κρίσεως και πώς η τελευταία επηρέασε την οικονομία και τον τουρισμό της Ελλάδος γενικότερα, αλλά και της Κρήτης ειδικότερα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Keywords: οικονομία;τουρισμός;συγκριτική έρευνα;οικονομική κρίση;Κρήτη
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΔΟ-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων,2018--αα10298
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11684
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή εργασία
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Publication date: 2018-10-30
Bibliographic citation: Βαρουξάκη, Κ.(2018).Η οικονομία της Κρήτης σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα(Πτυχιακή εργασία).Αλεξάνδρειο ΤΕΙ,Θεσσαλονίκη.
Abstract: Η οικονομία της Κρήτης, η οποία βασιζόταν κυρίως στη γεωργία, άρχισε να αλλάζει ορατά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Ενώ διατηρείται η παραδοσιακή έμφαση στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, λόγω του κλίματος και της έκτασης του νησιού, παρουσιάζεται μια πτώση στις κατασκευές, καθώς και μια μεγάλη αύξηση στην παροχή υπηρεσιών (κυρίως σχετικών με τον τουρισμό). Και οι τρεις αυτοί τομείς της κρητικής οικονομίας, η (γεωργία, η επεξεργασίασυσκευασία, και οι υπηρεσίες), συνδέονται άμεσα και αλληλοεξαρτώνται. Η Κρήτη εμφανίζει μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα που αγγίζει το 100% εκείνου της υπόλοιπης χώρας και η ανεργία κυμαίνεται περίπου στο 4%. Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει εκτενώς την οικονομία της Κρήτης σε σύγκριση με αυτή όλης της Ελλάδος, τον τουρισμό και τα είδη αυτού. Ακόμα εντάσσεται το θέμα της οικονομικής κρίσεως και πώς η τελευταία επηρέασε την οικονομία και τον τουρισμό της Ελλάδος γενικότερα, αλλά και της Κρήτης ειδικότερα.
Advisor name: Μαυρίδης, Σάββας
Examining committee: Μαυρίδης, Σάββας
Publishing department/division: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Publishing institution: teithe
Number of pages: 78σ.
Appears in Collections:Κατεύθυνση Μαρκετινγκ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Varouksaki.pdf1.56 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11684
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.