Quality milk and mastitis (Bachelor thesis)

Ζησάκης, Ιωάννης


Η παρούσα εργασία έχει σκοπό τη διερεύνηση της ποιότητας του γάλακτος, των αγελάδων, την ανάλυση των μαστιτίδων και τις επιπτώσεις που επιφέρει σε επίπεδο εκτροφής και καταναλωτικού κοινού. Αρχικά γίνεται μια εννοιολογική προσέγγιση του όρου μαστίτιδα και των αιτιών που την προκαλούν. Στη συνέχεια, γίνεται αναφέρονται τα στοιχεία ανατομίας του μαστού, εξετάζονται τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ζώου που οδηγούν στη διαπίστωση της νόσου, του τρόπου διάγνωσης και θεραπείας, καθώς και εκτενής αναφορά στις επιπτώσεις και τον τρόπο πρόληψης των μαστιτίδων στη δημόσια υγεία. Τέλος, παρουσιάζονται τρόποι αποφυγής του προβλήματος με κατάλληλα εμβόλια και σκευάσματα θεραπείας.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Ζωικής Παραγωγής
Keywords: Γάλα;Milk;Αγελάδα;Cow;Μαστός;Breast
Abstract: The present study aims to investigate the quality of milk, cows, analysis of mastitis and the effects brought about in stocking levels and consumers. First is a conceptual approach of the term mastitis and causes that cause. Then made out the breast anatomy, examined the physical characteristics of an animal leading to a finding of the disease, how to diagnosis and treatment, and extensive reference to the effects and how to prevent mastitis in public health. Finally, presented ways to avoid the problem with appropriate vaccines and therapeutic formulations.
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/1125
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zisakis_Iwannis.PDF1.65 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/1125
  This item is a favorite for 0 people.

This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons