Biological control of insect grape berry moth in viticulture (Bachelor thesis)

Μακρυδημήτρης, Κωνσταντίνος


Η παρούσα πτυχιακή πραγματεύεται τους βιολογικούς και εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της Ευδεμίδας στο αμπέλι. Αρχικά, παρατίθενται τρόποι και τεχνικές που με κύριο παράγοντα το σεβασμό για το περιβάλλον και την φυσική ισορροπία, πραγματοποιείται η επιθυμητή παραγωγή αμπελοοινικού προϊόντος. Με έμφαση στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία, επισημαίνονται τα φυτοπροστατευτικά, βιολογικά και βιοτεχνολογικά μέτρα όπως οι καλλιεργητικές τεχνικές, η χλωρή λίπανση, τα βιολογικά σκευάσματα, οι μέθοδοι πρόγνωσης και έγκαιρης διάγνωσης της προσβολής, καθώς και οι ωφέλιμοι οργανισμοί-φυσικοί εχθροί που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της Ευδεμίδας.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Keywords: Ζιζάνια;Weeds;Γεωργία;Agriculture;Φυσικοί εχθροί;Natural enemies;Βιολογική αμπελουργία;Organic viticulture
Abstract: This thesis deals with the biological and workarounds of berry moth in the vineyard. Originally listed ways and techniques to master agent respect for the environment and the natural balance, the desired production wine product is made. With an emphasis on prevention rather than treatment, plant protection indicated, biological and biotechnological measures such as cultivation techniques, green manure, organic formulations, methods of forecasting and early diagnosis of the infection and the beneficial organisms-natural enemies used for tackling berry moth.
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/1094
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Makrudimitris_Kwnstantinos.PDF1.08 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/1094
  This item is a favorite for 0 people.

This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons