Πολλαπλασιασμός κόκκων κεφίρ χρησιμοποιώντας ως υπόστρωμα αποπρωτεϊνομένο ορό τυρογάλακτος

Δημητρέλη, Γεωργία/ Φραγκούλης, Γεώργιος/ Θεμιστοκλέους, Αντρέας


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Τυρόγαλο;Γαλακτοβιομηχανία;Ορός γάλακτος;Κεφίρ
Issue Date: 9-Mar-2015
Abstract: Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη των παραγόντων που επηρεάζουν τον πολλαπλασιασμό των κόκκων κεφίρ, χρησιμοποιώντας ως υπόστρωμα αποπρωτεϊνωμένο ορό τυρογάλακτος (DW). Οι παράμετροι που μελετήθηκαν ήταν το ποσοστό των κόκκων (1%, 3%, 5%, 7%), η θερμοκρασία επώασης ( 20οC, 25οC, 30οC) και το ποσοστό λακτόζης στο διάλυμα τυρογάλακτος (5%, 10%). Επίσης, χρησιμοποιήθηκε γάλα μακράς διάρκειας (Ultra High Temperature-UHT) ως υπόστρωμα για τον πολλαπλασιασμό των κόκκων και ακολούθησε σύγκριση των αποτελεσμάτων με αυτά που προέκυψαν από τη χρήση του DW.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓ&ΤΤ&Δ--Τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων, 2014--αα6300
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9835
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Themistokleous_Fragkoulis.pdf557.73 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9835
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.