Απόψεις καταναλωτών του δήμου Πάρου για το νερό της ύδρευσης και τα εμφιαλωμένα νερά
Κεφαλάς, Πέτρος/ Τριανταφυλλίδης, Τριαντάφυλλος
Institution and School/Department of submitter: | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης |
Keywords: | Νερό ύδρευσης;Δήμος Πάρου;Πάρος;Εμφιαλωμένο νερό |
Issue Date: | 30-Aug-2014 |
Abstract: | Στη παρούσα εργασία αναφέρονται οι ιδιότητες,τα χαρακτηριστικά και ο υδρολογικός κύκλος του νερού. Επιπλέον δίνονται τα χαρακτηριστικά του εμφιαλωμένου νερού. Γίνεται αναφορά στους κανονισμούς με βάση τη νομοθεσία για τα εμφιαλωμένα νερά. Στο πειραματικό μέρος γίνεται χρήση ερωτηματολογίου ώστε να συλλεχθούν πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών και την γνώση τους πάνω στο εμφιαλωμένο νερο. Στη συνέχεια πραγματοποιείται επεξεργασία των στατιστικων στοιχείων με τη χρήση του προγράμματος Minitab15, όπου διαπιστώνεται ότι οι καταναλωτές της Πάρου, παρότι θεωρούν το νερό του Δήμου καθαρό,χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό σε καθημερινή βαση. Επιπλέον η πλειοψηφία τους, δεν εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικα του εμφιαλωμένου νερού καθώς δεν αναγνωρίζει την ανάλυση της ετικέτας. Επίσης βασικό κριτήριογια την επιλογή ενός εμφιαλωμένου νερού αποτελεί αρχικά η ποιότητα του νερού και εν συνεχεία το κόστος. Οι καταναλωτές ανέφεραν πως έχουν απορρίψει εμφιαλωμένο νερό, λόγω γεύσης και πως φυσικά θα απέφευγαν την κατανάλωση του σε περίπτωση που είχε επίπτωση στην υγεία του. Τέλος παρατηρείται εξάρτηση ανάμεσα στο φύλο και την απόρριψη κάποιου εμφιαλωμένου νερού. |
Description: | Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2013 - 5519 |
URI: | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9761 |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Triantafillidis_Triantafillos.pdf | 2.77 MB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9761
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.