Καταγραφή των εναλλακτικών γαλάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά

Καραγκιόζογλου-Λαμπούδη, Θωμαή/ Σκουργιά, Ελευθερία


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Φυτικό γάλα;Εναλλακτικό γάλα;Γάλα;Σόγια;Γάλα φυτικής προέλευσης;Γάλα σόγιας
Issue Date: 21-Aug-2014
Abstract: Η παρούσα πτυχιακή μελέτη εστιάζεται στην καταγραφή των εναλλακτικών γαλάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Συνολικά απαριθμούνται 107 σκευάσματα γαλάτων, εκ των οποίων 42 αποτελούν ροφήματα σόγιας, 15 αμυγδάλου, 33 ρυζιού, 5 φουντουκιού, 9 βρώμης και 3 καρύδας. Επίσης, γίνεται αναφορά στο γάλα όνου (γαϊδούρας), το οποίο παρά το γεγονός ότι αποτελεί πολύ θρεπτική τροφή, δεν κυκλοφορεί με τη μορφή τυποποιημένου προϊόντος. Η εργασία αποτελείται από έξι κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στα εναλλακτικά γάλατα φυτικής προέλευσης και το δεύτερο στα γάλατα ζωικής προέλευσης. Ακολουθεί το τρίτο κεφάλαιο στο οποίο αναλύονται οι τροφικές αλλεργίες που προκαλούνται από το αγελαδινό γάλα, καθώς και η δυσανεξία στη λακτόζη. Στο επόμενο κεφάλαιο παρατίθεται η μεθοδολογία στην οποία βασίστηκε η έρευνα, ενώ στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα που βασίζονται στον πίνακα στον οποίο συγκαταλέγονται όλα τα εναλλακτικά γάλατα που καταγράφηκαν. Η εργασία τελειώνει με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα.
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2014 - 5672
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9760
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Skourgia_Eleftheria.pdf1.96 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9760
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.