Καταγραφή των εναλλακτικών γαλάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά
Καραγκιόζογλου-Λαμπούδη, Θωμαή/ Σκουργιά, Ελευθερία
Institution and School/Department of submitter: | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης |
Keywords: | Φυτικό γάλα;Εναλλακτικό γάλα;Γάλα;Σόγια;Γάλα φυτικής προέλευσης;Γάλα σόγιας |
Issue Date: | 21-Aug-2014 |
Abstract: | Η παρούσα πτυχιακή μελέτη εστιάζεται στην καταγραφή των εναλλακτικών γαλάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Συνολικά απαριθμούνται 107 σκευάσματα γαλάτων, εκ των οποίων 42 αποτελούν ροφήματα σόγιας, 15 αμυγδάλου, 33 ρυζιού, 5 φουντουκιού, 9 βρώμης και 3 καρύδας. Επίσης, γίνεται αναφορά στο γάλα όνου (γαϊδούρας), το οποίο παρά το γεγονός ότι αποτελεί πολύ θρεπτική τροφή, δεν κυκλοφορεί με τη μορφή τυποποιημένου προϊόντος. Η εργασία αποτελείται από έξι κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στα εναλλακτικά γάλατα φυτικής προέλευσης και το δεύτερο στα γάλατα ζωικής προέλευσης. Ακολουθεί το τρίτο κεφάλαιο στο οποίο αναλύονται οι τροφικές αλλεργίες που προκαλούνται από το αγελαδινό γάλα, καθώς και η δυσανεξία στη λακτόζη. Στο επόμενο κεφάλαιο παρατίθεται η μεθοδολογία στην οποία βασίστηκε η έρευνα, ενώ στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα που βασίζονται στον πίνακα στον οποίο συγκαταλέγονται όλα τα εναλλακτικά γάλατα που καταγράφηκαν. Η εργασία τελειώνει με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα. |
Description: | Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2014 - 5672 |
URI: | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9760 |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Skourgia_Eleftheria.pdf | 1.96 MB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9760
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.