Η διατροφική αξία αλεύρων Ζέας και η περιεκτικότητάς τους σε γλουτένη
Κυρανάς, Ευστράτιος/ Μακρή, Ρίτα
Institution and School/Department of submitter: | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης |
Keywords: | Σιτάρι;Διατροφή;Ζέα;Άλευρα ζέας;Άλευρα;Γλουτένη |
Issue Date: | 9-Sep-2015 |
Abstract: | Στην παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική έρευνα σε σχέση με τα ελληνικά σιτηρά, γενικά, αλλά και ειδικότερα της οικογένειας triticum dicocum. Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν έχουν να κάνουν με τα μέρη και τα είδη του σιταριού, την μορφολογία, τις ιστορικές καταβολές και την ετοιμολογία της ζέας, την περιεκτικότητα των αλεύρων σίτου σε νερό, υγρασία, ανόργανα άλατα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, λιπίδια, ένζυμα. Επίσης, περιέχονται πληροφορίες για την γλουτένη και για την νόσο κοιλιοκάκη. |
Description: | Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓ&ΤΤ&Δ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2015--αα7003 |
URI: | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9758 |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Makri Rita.pdf | 978.37 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9758
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.