Συσχέτιση κοινωνικοοικονομικών παραγόντων με σωματομετρικούς δείκτες και τη διατροφή σε νέους αγροτικού πληθυσμού της Χαλκιδικής

Ευσταθιάδης, Παναγιώτης/ Σβούκη, Μαρία


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΕυσταθιάδης, Παναγιώτηςel
dc.contributor.authorΣβούκη, Μαρίαel
dc.date.accessioned2014-07-08T09:08:16Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T15:09:23Z-
dc.date.available2014-07-08T09:08:16Zel
dc.date.available2018-02-28T15:09:23Z-
dc.date.issued2014-07-08T09:08:16Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9753-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2013 - 5282el
dc.description.abstractΠολλές έρευνες έχουν γίνει σε διαφορετικούς πληθυσμούς, ανά την Υφήλιο, που παρουσιάζουν την επίδραση της μόρφωσης, του επαγγέλματος, της μόρφωσης των γονέων, του επαγγέλματος της μητέρας και της οικονομικής κατάστασης, του αριθμού αδερφών και της σειράς γέννησης, με τα σωματομετρικά δεδομένα και τις διατροφικές και διαιτητικές συνήθειες των νέων. Στόχος της έρευνας αυτής, είναι η διαπίστωση συσχέτισης των κοινωνικοοικονομικών δεδομένων, που αναφέρονται παραπάνω, με τα σωματομετρικά δεδομένα και τις διατροφικές συνήθειες, σε πληθυσμό 130 ατόμων (61 ανδρών και 69 γυναικών), ηλικίας 18-30 ετών. Χρησιμοποιήθηκε ερωτηματολόγιο (βλέπε παράρτημα),για την καταγραφή των κοινωνικοοικονομικών δεδομένων και των διατροφικών συνηθειών, ενώ μετρήθηκαν το βάρος, το ύψος και οι περιφέρειες μέσης και γοφών. Στην συνέχεια έγινε υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος, του δείκτη WHR, του Βασικού Μεταβολισμού Ηρεμίας και των Ημερήσιων Θερμιδικών Αναγκών. Τέλος, η στατιστική ανάλυση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε με το στατιστικό πρόγραμμα SPSS 20.0, από το οποίο προέκυψαν οι πίνακες και τα διαγράμματα όπου παρουσιάζονται οι συσχετίσεις οι οποίες είναι στατιστικά σημαντικές, όπως επίσης και άλλες πληροφορίες για το δείγμα που εξετάστηκε. Η έρευνα αυτή έδειξε πως η οικογενειακή κατάσταση και το μορφωτικό επίπεδο του πατέρα είναι οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες που επηρεάζουν αρκετές από τις διατροφικές συνήθειες των ατόμων. Το μορφωτικό επίπεδο και η οικονομική κατάσταση φαίνεται να επιδρά σε μικρό βαθμό, ενώ το επάγγελμα, το μορφωτικό επίπεδο της μητέρας και το επάγγελμα της, όπως και ο αριθμός των αδερφών και η σειρά γέννησης δεν φαίνεται να επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες.el
dc.language.isoelel
dc.subjectΚοινωνικοοικονομικοί παράγοντεςel
dc.subjectΔείκτης μάζας σώματοςel
dc.subjectΣωματομετρικοί δείκτεςel
dc.subjectΣωματομετρικά δεδομέναel
dc.subjectΔιατροφικές συνήθειεςel
dc.subjectΠαχυσαρκίαel
dc.subjectΑγροτικός πληθυσμόςel
dc.subjectΟικονομική κρίσηel
dc.subject.lcshΑγρότες-Διατροφή-Ελλάδαel
dc.subject.lcshΔιατροφή-Ελλάδα-Οικονομικές συνθήκεςel
dc.subject.lcshΔιατροφή-Ελλάδα-Κοινωνικές συνθήκεςel
dc.titleΣυσχέτιση κοινωνικοοικονομικών παραγόντων με σωματομετρικούς δείκτες και τη διατροφή σε νέους αγροτικού πληθυσμού της Χαλκιδικήςel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T15:10:23Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Svouki_Maria.pdf5.06 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9753
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.