Διερεύνηση πρόσληψης ζάχαρης φοιτητικού πληθυσμού από την κατανάλωση αναψυκτικών

Καραστογιαννίδου, Καλλιόπη/ Λαγούδη, Μαρία/ Λιάκη, Βασιλική


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Aluminium;Υδατικά διαλύματα;Sugar Intake;Αλουμίνιο;Ζάχαρη;Μεταλλικά δοχεία
Issue Date: 10-Jun-2013
Abstract: Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η διερεύνηση του επιπέδου των γνώσεων σχετικά με την περιεκτικότητα σε ζάχαρη των αναψυκτικών, χυμών και άλλων συσκευασμένων δροσιστικών ποτών ενδεικτικού δείγματος νεανικού-φοιτητικού πληθυσμού, που καταναλώνει ανάλογα προϊόντα. Συγκεκριμένα, στην έρευνα που διεξήχθη συμμετείχαν συνολικά 200 άτομα ηλικίας 20-30 ετών, σπουδαστές των τμημάτων Πληροφορικής και Διατροφής τα οποία συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο οκτώ ερωτήσεων, οι οποίες αφορούσαν τη συχνότητα κατανάλωσης αναψυκτικών, χυμών και άλλων συσκευασμένων δροσιστικών ποτών με ή χωρίς ζάχαρη, τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων και τις γνώσεις τους για την περιεκτικότητα τους σε ζάχαρη. Στη συνέχεια αναλύοντας τα αποτελέσματα παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση αναψυκτικών από τους φοιτητές του τμήματος Διατροφής ήταν κατά πολύ μικρότερη από αυτούς του τμήματος Πληροφορικής, όπως ήταν και αναμενόμενο, καθώς το επίπεδο γνώσεων των φοιτητών του τμήματος της Διατροφής, ως προς τις ερωτήσεις του ερωτηματολογίου που τους δόθηκε, θεωρητικά ήταν μεγαλύτερο από το επίπεδο γνώσεων των φοιτητών του τμήματος της Πληροφορικής. Επίσης οι φοιτητές του τμήματος Διατροφής ήταν πιο ευαισθητοποιημένοι ως προς την κατανάλωση αναψυκτικών, χυμών ή άλλων συσκευασμένων δροσιστικών ποτών σε σχέση με τους φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής.
The purpose of this study was to investigate the level of knowledge about the sugar content of soft drinks, juices and other refreshing drinks packaged indicative sample young-student population, consuming such products. Specifically, research conducted involving a total of 200 people aged 20 to 30 years, students of Computer parts and Nutrition who completed an eight-question questionnaire, which concerned the frequency of consumption of soft drinks, juices and other refreshing drinks packaged with or without sugar preferences of participants and their knowledge to their sugar content. Then analyzing the results it was observed that the consumption of soft drinks the students of the Department of Nutrition was much smaller than those of the IT department, as was expected, as the level of knowledge of students of the Department of Nutrition, for his questions questionnaire were given, theoretically higher than the level of knowledge of students of the Department of Computer Science. Also students of the Nutrition Division was more sensitive in terms of consumption of soft drinks, juices or other packaged refreshments in relation to the Department of Informatics students.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΤ-Δ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2012--αα 3435
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9720
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Lagoudi_Liaki.pdf1.81 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9720
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.