Η στάση καταναλωτών απέναντι στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
Κυρανάς, Ευστράτιος/ Αποστολίδη, Ελένη/ Βασιλειάδου, Σουσάνα
Institution and School/Department of submitter: | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης |
Keywords: | Ερωτηματολόγιο;Specific markings;Questionnaire;Genetically Modified Organisms;Plants;Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί;Φυτά;Ζωοτροφές;DNA;Eιδική επισήμανση |
Issue Date: | 9-Sep-2015 |
Abstract: | Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θεωρούνται τα τρόφιμα που περιέχουν Γ.Τ.Ο. ως συστατικό, αποτελούνται εξολοκλήρου από Γ.Τ.Ο. ή παράγονται από Γ.Τ.Ο. χωρίς να γίνει ανίχνευση γενετικά τροποποιημένης πρωτεΐνης ή DNA στο τελικό προϊόν.
Σκοπός της γενετικής τροποποίησης είναι η δημιουργία νέων φυτών που δεν θα προσβάλλονται από ασθένειες, θα αναπτύσσονται σε συνθήκες ξηρασίας και σε αλμυρά εδάφη, θα χρειάζονται λιγότερο νερό και η διαδικασία παραγωγής τους θα έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Παρόμοιοι είναι και οι λόγοι που οδήγησαν στην δημιουργία Γ.Τ. ζώων.
Στην πτυχιακή αναλύονται τα πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και οι προβληματισμοί που προκαλούν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, καθώς επίσης και τα μέτρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του κινδύνου από την κατανάλωση και εξάπλωση των Γ.Τ.Ο. Genetically modified foods is considered to be the foods which contains genetically modified organisms (GMO) as a constituent, consisted entirely of GMO or be produced by GMO without detecting genetically modified protein or DNA in the final product. The aim of this genetic modification is the creation of new plants that will not be contracted by diseases, they will develop in drought conditions and salty territories, they will need less water and their production process will provide greater financial benefits. There are similar reasons which lead to production of genetically modified animals. In this study, it is analyzed the advantages, the disadvantages and the concerns that genetically modified foods dare, as also the measures that can be used to decrease the risk of the consumption and proliferation of GMOs. |
Description: | Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓ&ΤΤ&Δ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2015--αα7001 |
URI: | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9686 |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Apostolidi & Vasiliadou.pdf | 3.14 MB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9686
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.