Συμπληρώματα διατροφής

Κυρανάς, Ευστράτιος/ Κούσκου, Μυρσίνη/ Κεράσσου, Άννα/ Κατσίλας, Βασίλειος


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Research;Use;Factors;Questionnaire;Έρευνα;Χρήση;Συμπληρώματα;Διατροφή;Nutrition;Supplements;Συμπεράσματα;Στατιστικός έλεγχος;Δείγμα;Ερωτηματολόγιο;Παράγοντες;Statistical Process Control;Sample;Conclusions
Issue Date: 9-Sep-2015
Abstract: Nutritional supplements are food products, which not replace but enhance the normal diet of people. They are concentrated sources of micronutrients or/and macronutrients, other beneficial substances, alone or in combination and marketed in dose form, such as pills, capsules, tablets etc. Our research examines the use of food supplements by the general population as well if the sex, the income, the exercise frequency or diet influences it. Furthermore, they investigate the knowledge of people about supplements, the type and reasons of use and their effects. The survey involved 1.200 people of different ages of Kavala and Lesbos prefectures.
Τα συμπληρώματα διατροφής είναι διατροφικά προϊόντα, που δεν υποκαθιστούν, αλλά εμπλουτίζουν τη συνήθη δίαιτα των ατόμων. Αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές μικροθρεπτικών ή/και μακροθρεπτικών συστατικών, άλλων ευεργετικών ουσιών, μεμονωμένων ή σε συνδυασμό και διατίθενται στο εμπόριο σε δοσιμετρικές μορφές, όπως χάπια, κάψουλες, δισκία κ.α. Στην παρούσα εργασία εξετάζεται ερευνητικά η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής από τον γενικό πληθυσμό και αν το φύλο, το εισόδημα, η συχνότητα γυμναστικής ή η δίαιτα την επηρεάζουν. Επιπλέον, διερευνώνται οι γνώσεις των ατόμων για τα συμπληρώματα και το είδος αυτών, καθώς και οι λόγοι χρήσης και οι επιδράσεις τους. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.200 κάτοικοι διαφόρων ηλικιών των νομών Καβάλας και Λέσβου.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓ&ΤΤ&Δ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2015--αα7000
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9651
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Katsilas & Kerassou & Kouskou.pdf2.87 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9651
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.