Μελέτη γνώσεων ασφάλειας τροφίμων σε οικογένειες με μικρά παιδιά
Καραστογιαννίδου , Καλλιόπη/ Σακελλαράκη, Σταματίνα/ Τσιάβου, Βασιλική
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Καραστογιαννίδου , Καλλιόπη | el |
dc.contributor.author | Σακελλαράκη, Σταματίνα | el |
dc.contributor.author | Τσιάβου, Βασιλική | el |
dc.date.accessioned | 2013-06-08T19:48:37Z | el |
dc.date.accessioned | 2018-02-28T15:04:34Z | - |
dc.date.available | 2013-06-08T19:48:37Z | el |
dc.date.available | 2018-02-28T15:04:34Z | - |
dc.date.issued | 2013-06-08T19:48:37Z | el |
dc.identifier.uri | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9580 | - |
dc.description | Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΤ-Δ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2012--αα 3434 | el |
dc.description.abstract | The aim of the thesis is to investigate public awareness on food safety issues. Specifically studied families with young children, which was implemented weighted knowledge questionnaire. This tool consists of 39 questions covering the whole range of questions on food safety. They evaluated 207 families in Piraeus and Athens. It emerged from the data analysis, participants showed a high number of incorrect answers. Important hygiene practices such as washing hands and many items relating to the management of the food was not known among families. The findings reinforce the need for continuous education and information on food safety issues. | el |
dc.description.abstract | Στόχος της πτυχιακής είναι η διερεύνηση των γνώσεων του κοινού σε θέματα ασφάλειας τροφίμων. Συγκεκριμένα μελετήθηκαν οικογένειες με μικρά παιδιά, στις οποίες εφαρμόστηκε σταθμισμένο ερωτηματολόγιο γνώσεων. Το εργαλείο αυτό αποτελείται από 39 ερωτήσεις οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των ερωτήσεων σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων. Αξιολογήθηκαν 207 οικογένειες στην περιοχή του Πειραιά και της Αθήνας. Όπως προέκυψε από την ανάλυση των δεδομένων, οι συμμετέχοντες εμφάνισαν υψηλό αριθμό λανθασμένων απαντήσεων. Σημαντικές πρακτικές υγιεινής όπως το πλύσιμο των χεριών αλλά και πολλά σημεία που αφορούν στη διαχείριση των τροφών δεν ήταν γνωστές μεταξύ των οικογενειών. Τα ευρήματα της μελέτης ενισχύουν την αναγκαιότητα συνεχούς εκπαίδευσης και πληροφόρησης σε θέματα ασφάλειας τροφίμων. | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-Share Alike 3.0 Greece | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα | el |
dc.subject | Έλεγχος τροφίμων | el |
dc.subject | Τροφογενείς λοιμώξεις | el |
dc.subject | Βακτήρια τροφίμων | el |
dc.subject | Ασφάλεια τροφίμων | el |
dc.subject | Διατροφή | el |
dc.subject | Food safety | el |
dc.subject | Bacteria food | el |
dc.subject | Check food | el |
dc.subject | Food borne infections | el |
dc.subject | Diet | el |
dc.subject.lcsh | Υγεία | el |
dc.subject.lcsh | Health | el |
dc.subject.lcsh | Τρόφιμα | el |
dc.subject.lcsh | Διατροφή | el |
dc.subject.lcsh | Nutrition | el |
dc.subject.lcsh | Τρόφιμα--Βιομηχανία και εμπόριο--Ελλάδα | el |
dc.title | Μελέτη γνώσεων ασφάλειας τροφίμων σε οικογένειες με μικρά παιδιά | el |
dc.title | Study of food safety knowledge to families with young children | el |
dc.type | Thesis | el |
heal.type | other | el |
heal.type.en | Other | en |
heal.dateAvailable | 2018-02-28T15:05:34Z | - |
heal.language | el | el |
heal.access | free | el |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης | el |
heal.fullTextAvailability | true | el |
heal.type.el | Άλλο | el |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Sakelaraki_Tsiavou.pdf | 607.22 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9580
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.