Κρεατοφαγία και παχυσαρκία: ο ρόλος της μεθειονίνης

Καραγκιόζογλου-Λαμπούδη, Θωμαή/ Κομνηνού, Δέσποινα/ Καφούσια, Θεοφανώ


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Mediterranean diet;μεσογειακή δίαιτα;antiponectin;αντιπονεκτίνη;methionine,;μεθειονίνη;Οbesity;Παχυσαρκία;meat eating;Κρεατοφαγία
Issue Date: 4-Mar-2015
Abstract: Σκοπό της παρούσης εργασίας αποτελεί η σύγκριση μεταξύ υψηλής και χαμηλής κατανάλωσης κρέατος σε σχέση με την περιεκτικότητα της μεθειονίνης και η συσχέτιση της πρόσληψης μεθειονίνης με τη Μεσογειακή δίαιτα και την παχυσαρκία. Αρχικά πραγματοποιείται μια εννοιολογική και στη συνέχεια αναλυτική προσέγγιση των όρων παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, λιπώδης ιστός, κρεατοφαγία, μεθειονίνη και αντιπονεκτίνη το ρόλο και τις επιπτώσεις που επιφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αίτια που προκαλούν την κρεατοφαγία και την παχυσαρκία και οι τρόποι αντιμετώπισης τους. Τέλος, έρευνα που έγινε σε 24 άτομα κρεατοφάγους και μη, μετρήθηκε ο βαθμός πρόσληψης ημερησίως σε μεθειονίνη, παράγοντας που ενισχύει τη θετική συσχέτιση της κρεατοφαγίας με την παχυσαρκία.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΤΡΟΔ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2014--αα6114
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9578
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kafousia_Theofano.pdf3.31 MBAdobe PDFView/Open
Kafousia_Theofano.ppt.pdf1.69 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9578
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.