Γραμμή παραγωγής οίνου-τσίπουρου από την ποικιλία Ζαμπελά της περιοχής των Τζουμέρκων Ηπείρου και άλλων εγχώριων ποικιλιών

Τάσιος, Βασίλειος/ Χασαλεύρη, Κωνσταντίνα


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Κρασί;Τζουμέρκα;Γραμμή παραγωγής;Τσίπουρο;Παραγωγή;Ήπειρος;Ποικιλία Ζαμπελά
Issue Date: 10-Mar-2014
Abstract: Ο στόχος της πτυχιακής εργασίας αυτής, είναι η συγκέντρωση πληροφοριών για τη γραμμή παραγωγής οίνου – τσίπουρου της ποικιλίας Ζαμπέλα, για τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και για την περιοχή στην οποία ευδοκιμεί. Βασίζεται σε παλαιά και νέα βιβλιογραφία, σε συνεντεύξεις ντόπιων παραγωγών και σε πληροφορίες του διαδικτύου. Γίνεται μια προσπάθεια για τη συγκέντρωση πληροφοριών της ποικιλίας Ζαμπέλα των Τζουμέρκων Ηπείρου, η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή στον Ελλαδικό χώρο και δεν ανήκει στις πιστοποιημένες ποικιλίες. Παράλληλα γίνεται μια γενικότερη αναφορά στις σημαντικότερες εγχώριες ποικιλίες, και στον τρόπο οινοποίησης λευκών και ερυθρών ποικιλιών.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΓ--Φυτικής Παραγωγής--αα5750
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9559
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9559
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.