Αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών στη βιολογική καλλιέργεια της τομάτας για τον Νόμο Θεσσαλονίκης

Παλάτος, Γεώργιος/ Ιωαννίδης, Συμεών


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Αντιμετώπιση εχθρών;Horticultural crops;Diseases;Tomato;Ασθένειες;Treating enemies;Κηπευτική καλλιέργεια;Organic farming;Βιολογική καλλιέργεια;Τομάτα
Issue Date: 4-Aug-2015
Abstract: Aim of present work is to present the biological cultures of tomato and the ways of confrontation of enemies and illnesses that offend him. Initially, becomes a conceptual approach of term biological agriculture and is examined the advantages and the disadvantages concerning conventional. Afterwards is examined analytically the culture of tomato and the enemies and illnesses that offend him. Finally, is given a table with statistical elements that concern the culture of tomato in the prefecture Thessaloniki and the cultivable extents which it includes.
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσει τις βιολογικές καλλιέργειες τομάτας και τους τρόπους αντιμετώπισης των εχθρών και των ασθενειών που τις προσβάλλουν. Αρχικά, γίνεται μια εννοιολογική προσέγγιση του όρου βιολογική γεωργία και εξετάζονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε σχέση με την συμβατική. Στη συνέχεια εξετάζεται αναλυτικά η καλλιέργεια της τομάτας και οι εχθροί και ασθενειών που την προσβάλλουν. Tέλος, δίνεται ένας πίνακας με στατιστικά στοιχεία που αφορούν την καλλιέργεια της τομάτας στο νομό Θεσσαλονίκης και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τις οποίες περιλαμβάνει.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ--Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας, 2015--αα6753
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9491
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Iwannidis_Sumewn.pdf869.57 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9491
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.