Βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου στη Θεσσαλία

Καρέτσα, Βαΐα/ Αρφανάκη, Αικατερίνη


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Εχθροί αμπέλου;Οίνος;Ποικιλίες αμπέλου;Πιστοποίηση προϊόντων βιολογικής γεωργίας;Νομοθεσία βιολογικής γεωργίας;Βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου;Βιολογική γεωργία;Άμπελος;Θεσσαλία
Issue Date: 15-Jan-2015
Abstract: Στην παρούσα εργασία επιδιώκεται η µελέτη της βιολογικής καλλιέργειας µε έµφαση στη βιολογική καλλιέργεια της αµπέλου, ως προς την εγκατάσταση του αμπελώνα, φύτευση, υλικά και μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν, λίπανση , άρδευση και το κλάδεμα. Παράλληλα τίθενται ζητήματα για τη νομοθεσία της βιολογικής γεωργίας καθώς και την πιστοποίηση των προϊόντων αυτής. Ακολουθούν οι ποικιλίες αμπέλου, η ιστορία του ελληνικού κρασιού και η διαδικασία οινοποίησης. Τέλος γίνεται αναφορά στον βιολογικό τρόπο αντιμετώπισης των εχθρών και ασθενειών του φυτού.
Description: πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΓ--Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, 2014--αα5864
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9429
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9429
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.