Κλείδες αναγνώρισης των κυριότερων λαχανοκομικών φυτών και οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Ηλίας, Ηλίας/ Μπανάλη, Ελευθερία


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Λαχανοκομικά φυτά;Ευεργετικές ιδιότητες;Βοτανολογία
Issue Date: 8-May-2014
Abstract: Ο κλάδος των λαχανικών αποτελεί θεμελιώδη λίθο της γεωπονίας από αρχαιοτάτων χρόνων και η παρούσα εργασία επιχειρεί να αναδείξει το βάθος και το εύρος της επιστημονικής γεωπονικής προσέγγισης για κάποια από τα τόσο διαδεδομένα και καθημερινώς χρησιμοποιούμενα λαχανικά στην ελληνική διατροφή. Συγκεκριμένα έχει γίνει προσπάθεια περιγραφής ορισμένων λαχανοκομικών φυτών που καλλιεργούνται στον Ελλαδικό χώρο. Για κάθε είδος λαχανοκομικού φυτού καταγράφεται η ταυτότητά του, η καταγωγή του, οι περιοχές που καλλιεργείται στην Ελλάδα, οι ευεργετικές του ιδιότητες, η βοτανική κατάταξη, τα βοτανικά και μορφολογικά του γνωρίσματα και οι κλείδες αναγνώρισης της οικογένειας και του είδους του. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η περιγραφή των κυριοτέρων λαχανοκομικών φυτών που καλλιεργούνται στον ελλαδικό χώρο. Η Μεσογειακή διατροφή στην οποία εντάσσεται ο ελληνικός τρόπος διατροφής είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, γι’ αυτό και αποτελεί μυστικό μακροζωίας, ελαττώνοντας τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και άλλων παθήσεων, όπως αναφέρονται και στα κεφάλαια «Ευεργετικές ιδιότητες» της εργασίας. Για την εκπόνηση της χρησιμοποιήθηκε ελληνική βιβλιογραφία, που αναγράφεται στο τέλος της, ενώ παρατίθεται και ικανός αριθμός φωτογραφιών με κύρια πηγή το διαδίκτυο.
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας -- Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, 2013 - 5448
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9379
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mpanali_Eleutheria.pdf3.45 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9379
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.