Καλλιέργεια του φυτού Ιπποφαές

Τάσιος, Βασίλειος/ Στέφου, Σοφία


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Ιπποφαές;Οι ποικιλίες του ιπποφαούς;Cultured Sallow;Uses of Sallow;Καλλιέργεια του ιπποφαούς;Οι χρήσεις του ιπποφαούς
Issue Date: 3-Apr-2014
Abstract: Η καλλιέργεια του ιπποφαούς έχει μεγάλες προοπτικές αναπτύξεως στη χώρα μας. Από αυτό το φυτό μπορούν να αξιοποιηθούν όλα τα μέρη (καρποί, σπόροι, φύλλα, φλοιός, ξύλο) και να παραχθεί μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων που εκτείνεται από τα «λειτουργικά φάρμακα», τους χυμούς , τα γλυκά , τις μαρμελάδες, τα ποτά , τα έλαια, τις φαρμακευτικές ουσίες, τα καλλυντικά κλπ . Πέραν των άλλων το ιπποφαές προστατεύει το περιβάλλον και κυρίως επικλινή εδάφη από τη διάβρωση, ενώ εμπλουτίζει το έδαφος με άζωτο και δεσμεύει τις ρίζες του σε συμβίωση με τους κατάλληλους μικροοργανισμούς. Το φυτό αυτό είναι πολύ ανθεκτικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες , έχει δε τη δυνατότητα να καλλιεργηθεί στα πιο άγονα , ξηρικά εδάφη και με ελάχιστη λίπανση δίνοντας εισόδημα και θέσεις εργασίας σε μειονεκτικές περιοχές. Αποτελεί μία νέα καλλιέργεια για τη χώρα μας που μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στο γεωργικό και μεταποιητικό τομέα , που λόγω της παγκοσμιοποίησης οι παραδοσιακές καλλιέργειες , ειδικά στις μειονεκτικές περιοχές , δεν έχουν πλέον μεγάλες προοπτικές αναπτύξεως.
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας -- Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, 2010 - αρ.εισ.982
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9365
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Stefou_Sofia.pdf954.42 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9365
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.