Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων φυτικής παραγωγής

Ηλίας, Ηλίας/ Καρυππίδης, Φίλιππος/ Παπαδόπουλος, Ιωάννης


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Πιστοποίηση;Organic products;Βιολογικά προιόντα;Φυτική παραγωγή;Plant production
Issue Date: 5-Mar-2014
Abstract: Η εργασία αυτή αφορά τη βιολογική γεωργία στο Νομό Χίου. Παρουσιάζεται δηλαδή η κατάσταση στην όποια βρίσκεται και οι προοπτικές εξελίξεις της. Αρχικά, αναφέρονται λίγα λογία την βιολογική γεωργία γενικά (π.χ. στόχοι, βασικές αρχές) και ακολουθεί μια μικρή ιστορική εξέλιξη της καθώς και παρουσίαση της σημερινής κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Στη συνεχεία γίνεται αναφορά στη θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου στην Ευρώπη και παρουσιάζονται οι Κανονισμοί που έχουν εκδοθεί από το 1991 μέχρι σήμερα, καθώς και αναφορά του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας στην Ελλάδα με παρουσίαση της εθνικής νομοθεσίας. Έπειτα αναλώνονται οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες πιστοποίησης για τη βιολογική γεωργία και γίνεται παρουσίαση του συστήματος έλεγχου και πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων της Ελλάδος. Εν συνεχεία παρουσιάζετε αναλυτικά η κατάσταση της βιολογικής γεωργίας στο Νομό Χίου και αναφέρονται βασικές καλλιεργητικές φροντίδες για τις κυριότερες βιολογικές καλλιέργειες στο νομό. Τέλος αναφέρονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά βιολογικών προϊόντων, στρατηγικές για την αύξηση της κατανάλωσης τους και πολιτικές προώθησης και στήριξης της εγχώριας βιολογικής παραγωγής.
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας -- Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, 2009 - αρ.εισ.1304
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9346
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
parartima .pdf715.47 kBAdobe PDFView/Open
Papadopoulos_Ioannhs.pdf1.44 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9346
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.