Μελέτη εγκατάστασης και λειτουργίας χοιροτροφικής μονάδας 200 χοιρομητέρων στο Νομό Καστοριάς

Μητσόπουλος, Ιωάννης/ Στούμπος, Χρήστος


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΜητσόπουλος, Ιωάννηςel
dc.contributor.authorΣτούμπος, Χρήστοςel
dc.date.accessioned2014-03-07T09:12:42Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T14:21:29Z-
dc.date.available2014-03-07T09:12:42Zel
dc.date.available2018-02-28T14:21:29Z-
dc.date.issued2014-03-07T09:12:42Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9143-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας -- Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, 2011 - αρ.εισ.1885el
dc.description.abstractΣήμερα η αγορά του χοιρινού κρέατος και των αλλαντικών προϊόντων του στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από την μεταστροφή του καταναλωτικού κοινού σε ποιοτικά, επώνυμα και πιστοποιημένα προϊόντα. Το Ελληνικό χοιρινό κρέας δεν μπορεί να κερδίσει τη μάχη της αγοράς, με τον έντονο ανταγωνισμό που δέχεται από τις άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως, με βάση τις τιμές διάθεσης και του κόστους παραγωγής. Επίσης με την αναμφισβήτητη άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου τα τελευταία χρόνια, γίνεται όλο και πιο εμφανής η τάση για πιο εξειδικευμένα προϊόντα, και ως εκ τούτου τα χοιρινά τρόφιμα που ικανοποιούν συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών, που γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικές στο ζήτημα διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων που καταναλώνουν. Οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό χώρο, όπως π.χ. η παγκοσμιοποίηση της αγοράς των αγροτικών προϊόντων, η διαμόρφωση νέας κοινής αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ανάγκες αειφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων, οι ανάγκες διατήρησης της βιοποικιλότητας, καθώς και οι ανάγκες παραγωγής ποιοτικών και πιστοποιημένων χοιρινών προϊόντων, επιβάλλουν το μετασχηματισμό της ελληνικής κτηνοτροφίας από ποσοτική σε ποιοτική. Η διαφοροποίηση του Ελληνικού χοιρινού κρέατος αποτελεί μονόδρομο για την απόκτηση ικανοποιητικού μεριδίου αγοράς. (Βλάχος, 2003). Κάτω από αυτές τις συνθήκες, έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες υιοθετώντας ως φιλοσοφία την ανταπόκριση στις ραγδαίες κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις, τη συνεχή ενημέρωση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα των αγορών. Παρακάτω, θα δούμε αναλυτικότερα την χοιροτροφία σε παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό, αλλά και Ελληνικό επίπεδο.el
dc.language.isoelel
dc.subjectΧοιροτροφική μονάδαel
dc.subjectΝομός Καστοριάςel
dc.subjectΕγκατάσταση χοιροτροφικής μονάδαςel
dc.subjectΧειρομητέρεςel
dc.subjectFunctioning pig unitel
dc.subjectΛειτουργία χοιροτροφικής μονάδαςel
dc.subjectInstallation pig unitel
dc.subjectKastoriael
dc.subjectΚαστοριάel
dc.subject.lcshΧοιροτροφία-Καστοριά(Ελλάδα)el
dc.subject.lcshPig Farming-Kastoria (Greece)el
dc.titleΜελέτη εγκατάστασης και λειτουργίας χοιροτροφικής μονάδας 200 χοιρομητέρων στο Νομό Καστοριάςel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T14:22:29Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Stoumpos_Christos.pdf1.55 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9143
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.