Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος βουτύρου

Μουμτζής, Αλέξανδρος/ Χατζηδημητρίου, Ευαγγελία


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Quality control of butter;Επεξεργασία βουτύρου;Butter;Butter processing;Ποιοτικός έλεγχος βουτύρου;Butter production;Παραγωγή βουτύρου;Βούτυρο
Issue Date: 1-Feb-2010
Abstract: Το γάλα αποτελούσε και αποτελεί ακόµη και σήµερα έναν από τους πιο βασικούς συντελεστές της διατροφής του ανθρώπου σε καθηµερινή βάση. Ένα από τα πιο βασικά προϊόντα του γάλακτος είναι το βούτυρο. Βούτυρο είναι το προϊόν το οποίο παράγεται ύστερα από την επεξεργασία του γάλακτος κάτω από κατάλληλες συνθήκες θερµοκρασίας και επεξεργασίας οι οποίες εφαρµόζονται µέσα στα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκοµικών προϊόντων. Για να παραλάβουµε το τελικό προϊόν, το γάλα περνάει από διάφορα στάδια επεξεργασίας όπως: παστερίωση του γάλακτος, ωρίµανση της κρέµας, πλύσιµο και µάλαξη, χρώση κρέµας και τέλος τυποποίηση και συντήρηση του βουτύρου. Το τελευταίο και πιο σηµαντικό στάδιο από το οποίο πρέπει να περάσει το βούτυρο αλλά και όλα τα τρόφιµα είναι ο ποιοτικός έλεγχος. Ο ποιοτικός έλεγχος είναι µια διαδικασία η οποία διεξάγεται σύµφωνα µε τον Κώδικα Τροφίµων και Ποτών. Έτσι το τελικό προϊόν το οποίο θα περάσει στα χέρια του καταναλωτή θα είναι απαλλαγµένο από τυχόν παθογόνους µικροοργανισµούς που θα υπάρχουν στο βούτυρο.
Description: Πτυχιακή έργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας -- Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής, 2009
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9077
Item type: other
Submission Date: 2018-02-28T14:21:52Z
Item language: el
Item access scheme: free
Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Xatzhdhmhtriou_Euaggelia.pdf839.96 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9077
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.