Ποιοτικά χαρακτηριστικά και τεχνολογία παραγωγής τυριών τύπου Pasta Filata

Μουμτζής, Αλέξανδρος/ Κλανέτατζης, Δημήτριος


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΜουμτζής, Αλέξανδροςel
dc.contributor.authorΚλανέτατζης, Δημήτριοςel
dc.date.accessioned2010-11-29T09:16:08Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T14:20:07Z-
dc.date.available2010-11-29T09:16:08Zel
dc.date.available2018-02-28T14:20:07Z-
dc.date.issued2010-11-29T09:16:08Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8967-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας -- Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, 2010 -- αα798el
dc.description.abstractΤο θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας κατηγορίας τυριών τύπου “pasta filata” καθώς και η περιγραφή της τεχνολογίας παραγωγής ορισμένων τυριών αυτού του είδους. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στην έννοια των τυριών, στα είδη και γενικά στη παρασκευή τους. Στο δεύτερο κεφάλαιο πραγματεύεται το θέμα των ποιοτικών χαρακτηριστικών των τυριών του είδους που μας απασχολεί στο παρόν πόνημα. Συγκεκριμένα αναφέρεται στις απαιτήσεις σχετικά με την ποιότητα και τη σύσταση των τυριών αλλά και τη διασφάλιση ποιότητας σύμφωνα πάντα με προδιαγραφές εγκεκριμένες από τον Οργανισμό Τροφίμων και Ποτών και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Το επόμενο κεφάλαιο έχει σχέση με τη τεχνολογία παραγωγής και συγκεκριμένα για τυριά που δεν ωριμάζουν, αλλά και αυτά που ωριμάζουν με οξυγαλακτικά βακτήρια και στη συνέχεια γίνεται μια περιγραφή για τον τρόπο και τις μεθόδους παραγωγής τυριών όπως: η Mozzarella, το Provolone και το Κασέρι.el
dc.language.isoelel
dc.subjectPasta Filatael
dc.subjectΣύσταση των τυριώνel
dc.subjectΠοιοτικά χαρακτηριστικά των τυριώνel
dc.subjectCheese production technologyel
dc.subjectQuality characteristics of cheesesel
dc.subjectΤεχνολογία παραγωγής τυριώνel
dc.subjectCheese Qualityel
dc.subjectCheeseel
dc.subjectΠοιότητα τυριώνel
dc.subjectΤυριάel
dc.subjectΤυρίel
dc.subject.lcshΤυρί-Ποικιλίεςel
dc.subject.lcshΤυρίel
dc.subject.lcshCheese-Varietiesel
dc.subject.lcshCheeseel
dc.subject.lcshDairy productsel
dc.subject.lcshΓαλακτοκομικά προϊόνταel
dc.titleΠοιοτικά χαρακτηριστικά και τεχνολογία παραγωγής τυριών τύπου Pasta Filatael
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T14:21:07Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilityfalseel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8967
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.