Διερεύνηση επιχειρηματικών στρατηγικών και δομικών χαρακτηριστικών των επιχειρήσεων παραγωγής ζυμαρικών στην Ελλάδα

Νόττα, Ουρανία/ Λαμπριανίδου, Ελένη


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΝόττα, Ουρανίαel
dc.contributor.authorΛαμπριανίδου, Ελένηel
dc.date.accessioned2014-05-10T10:48:20Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T14:14:16Z-
dc.date.available2014-05-10T10:48:20Zel
dc.date.available2018-02-28T14:14:16Z-
dc.date.issued2014-05-10T10:48:20Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8956-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας -- Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων, 2013 - 5476el
dc.description.abstractΑντικείμενο της παρούσας πτυχικής εργασίας είναι η διερεύνηση των επιχειρηματικών στρατηγικών και δομικών χαρακτηριστικών των επιχειρήσεων παραγωγής ζυμαρικών στην Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό κρίθηκε σκόπιμο να παρουσιαστούν τα γενικά χαρακτηριστικά του κλάδου όπως διαμορφώνονται στο κλάδο των ζυμαρικών. Επίσης γίνεται ανάλυση των οικονομικών μεγεθών της βιομηχανίας ζυμαρικών και των στρατηγικών που ακολουθούν οι επιχειρήσεις. Παράλληλα διεξάχθηκε και μία έρευνα στις επιχειρήσεις αυτές με τη μορφή ερωτηματολογίου το οποίο απαντήθηκε από αρμόδιους των επιχειρήσεων ζυμαρικών, τα στοιχεία των οποίων υπέστησαν επεξεργασία προκειμένου να γίνει μια προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων. Το βασικότερο συμπέρασμα που εξάγεται από την παρούσα πτυχιακή εργασία είναι ότι ο κλάδος των ζυμαρικών χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό συγκέντρωσης καθώς ελέγχεται από λίγες βιομηχανίες, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι πολύ έντονος. Κάθε επιχείρηση επιδιώκει να χρησιμοποιήσει καλύτερες στρατηγικές όσον αφορά τα προϊόντα. την ποιότητα και την ποικιλία, επίσης επιδιώκει καλύτερη προβολή της επιχείρησης για την φήμη που θα αποκτήσει και όλα αυτά με σκοπό το κέρδος και την αναγνώριση.el
dc.language.isoelel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδαel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greeceel
dc.subjectΕπιχειρηματικές στρατηγικέςel
dc.subjectΔομικά χαρακτηριστικάel
dc.subjectΕπιχειρήσεις παραγωγής ζυμαρικώνel
dc.subject.lcshΒιομηχανική διαχείρισηel
dc.subject.lcshΕπιχειρησιακός σχεδιασμόςel
dc.subject.lcshΒιομηχανία ζυμαρικών-Ελλάδαel
dc.subject.lcshΠροϊόντα ζυμαρικώνel
dc.titleΔιερεύνηση επιχειρηματικών στρατηγικών και δομικών χαρακτηριστικών των επιχειρήσεων παραγωγής ζυμαρικών στην Ελλάδαel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T14:15:16Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Lamprianodou_Eleni.pdf1.59 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8956
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.