Παραγωγική διαδικασία, βιομηχανική επεξεργασία, Τυποποίηση, Συσκευασία, Αποθήκευση του ρυζιού στην περιοχή Χαλάστρα Θεσσαλονίκης

Ζιωγάνας, Μενέλαος/ Γκαλαγκανίδου, Σουλτάνα


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΖιωγάνας, Μενέλαοςel
dc.contributor.authorΓκαλαγκανίδου, Σουλτάναel
dc.date.accessioned2010-01-12T08:23:39Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T14:13:41Z-
dc.date.available2010-01-12T08:23:39Zel
dc.date.available2018-02-28T14:13:41Z-
dc.date.issued2010-01-12T08:23:39Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8911-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας -- Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, 2009 -- αα 349el
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με το ρύζι από την παραγωγική του διαδικασία έως την αποθήκευσή του στην περιοχή Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Το πρώτο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας αναλύεται στην ετοιµασία του αγρού, τη σπορά, τη θρέψη, τη λίπανση και τέλος τη συγκοµιδή. Έπεται το στάδιο της λίπανσης, το οποίο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, γιατί το έδαφος στο οποίο καλλιεργείται το ρύζι βρίσκεται σε συνεχή κατάκλυση µε νερό. Τέλος, η παραγωγική διαδικασία ολοκληρώνεται µε τα στάδια της άρδευσης και της συγκοµιδής. Το επόμενο στάδιο είναι το στάδιο της βιοµηχανικής επεξεργασίας που περιλαµβάνει την αποφλοίωση καθώς επίσης και την λεύκανση. Τέλος, όσον αφορά την επεξεργασία του ρυζιού που προορίζεται για πιλάφι γίνεται ειδική επεξεργασία. Μετά, ακολουθεί η τυποποίηση. Επίσης, δίνονται πληροφορίες τόσο για την πιστοποίηση όσο για την διαπίστευση. Τέλος, τα δύο τελευταία στάδια που έπονται είναι εκείνα της συσκευασίας και της αποθήκευσης του προϊόντος. Όσον αφορά την αποθήκευση επισηµαίνεται η σηµασία της θερµοκρασίας και της υγρασίας για την ποιότητα του ρυζιού. Όµως, η ποιότητα του ρυζιού επηρεάζεται και από διάφορα έντοµα που µπορεί να προσβάλλουν το αποθηκεµένο ρύζι. Συνεπώς, γίνεται αναφορά στον τρόπο καταπολέµησης των εντόµων αυτών.el
dc.language.isoelel
dc.subjectΠαραγωγική διαδικασία ρυζιούel
dc.subjectΑποθήκευση ρυζιούel
dc.subjectΤυποποίηση ρυζιούel
dc.subjectΒιομηχανική επεξεργασία ρυζιούel
dc.subjectRice packagingel
dc.subjectΣυσκευασία ρυζιούel
dc.subjectRice processingel
dc.subjectΡύζιel
dc.subjectRice storageel
dc.subject.lcshRice-Storageel
dc.subject.lcshRice-Packagingel
dc.subject.lcshRice-Processingel
dc.subject.lcshRice-Greece-Thessalonikiel
dc.subject.lcshΡύζι-Αποθήκευσηel
dc.subject.lcshΡύζι-Συσκευασίαel
dc.subject.lcshΡύζι-Επεξεργασίαel
dc.subject.lcshΧαλάστρα (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα)el
dc.subject.lcshΡύζι-Ελλάδα-Θεσσαλονίκηel
dc.titleΠαραγωγική διαδικασία, βιομηχανική επεξεργασία, Τυποποίηση, Συσκευασία, Αποθήκευση του ρυζιού στην περιοχή Χαλάστρα Θεσσαλονίκηςel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T14:14:41Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Gkalagkanidou_Soultana.pdf896.84 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8911
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.