Η συμβολή του αγροτουρισμού στην τοπική κσι αειφόρο ανάπτυξη : η περίπτωση της Λέσβου

Κουτσού, Σταυριανή/ Παπαγεωργίου, Παναγιώτης


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Αειφόρος ανάπτυξη;Αγροτουριστική ανάπτυξη;Λέσβος;Αγροτουρισμός
Issue Date: 14-May-2014
Abstract: Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στον αγροτουρισμό ως µια βιώσιμη επιλογή κατά την οποία πρέπει ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών, η μετέπειτα λειτουργία τους και επίσης το µάρκετινγκ να επικεντρώνονται σε κριτήρια περιβαλλοντικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής αειφορίας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα διαταραχτεί από την άφιξη των τουριστών ούτε το φυσικό περιβάλλον ούτε η κοινωνικοπολιτιστική δομή των κοινοτήτων υποδοχής. Η περίπτωση που εξετάζεται είναι η Λέσβος. Αναλύεται η κοινωνική και πολιτιστική διάσταση των αγροτουριστικών επιχειρήσεων και αναλύουμε την επιρροή που έχουν στη βιώσιµη ανάπτυξη της Λέσβου. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται το εννοιολογικό περιεχόμενο του αγροτουρισμού, ενώ στο δεύτερο κεφάλαιο αναπτύσσονται οι διάφορες μορφές επιχειρηματικής αγροτουριστικής δραστηριότητας. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μία προσπάθεια καταγραφής των στοιχείων που αφορούν στον αγροτουρισμό στην Ελλάδα, στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφεται η Λέσβος και η επίδραση του αγροτουρισμού στο νησί και η εργασία ολοκληρώνεται με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις στο πέμπτο κεφάλαιο.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓ&ΤΤ&Δ--Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας--αα5893
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8906
Item type: other
Submission Date: 2018-02-28T14:14:40Z
Item language: el
Item access scheme: free
Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8906
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.