Παραγωγή και εμπορία ρυζίου στο Νομό Θεσσαλονίκης

Παυλούδη, Αλεξάνδρα/ Μπαϊμάκη, Μαρία


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Εμπορία ρυζιού;Rise production;Rise varieties;Cultivation;Ποικιλίες ρυζιού;Rise trading;Παραγωγή ρυζιού;Rise;Ρύζι;Καλλιέργεια
Issue Date: 7-Aug-2015
Abstract: Aim of present work is the presentation of production and marketing of rice in the law Thessaloniki. Initially becomes a general report in the soil and weather conditions that encourage the growth of rice in the law Thessaloniki. Afterwards, are presented the techniques of culture of rice, the production and his marketing, agricultural, industrial and consuming level of product, the standardisation, certification and his packing, as well as the institutions of marketing (Cooperative Chalastra and Cooperative St. Athanasiaoy in the prefecture Thessaloniki). Finally, are mentioned the conclusions which resulted from the research.
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση της παραγωγής και εμπορίας ρυζιού στο νόμο Θεσσαλονίκης. Αρχικά γίνεται μια γενική αναφορά στις εδαφοκλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη ρυζιού στο νόμο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται οι τεχνικές της καλλιέργειας του ρυζιού, η παραγωγή και εμπορία του, το γεωργικό, βιομηχανικό και καταναλωτικό επίπεδο του προϊόντος, η τυποποίηση, πιστοποίηση και συσκευασία του, καθώς επίσης και οι φορείς εμπορίας (Συνεταιρισμός Χαλάστρας και Συνεταιρισμός Αγ. Αθανασίαου στο νομό Θεσσαλονίκης). Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν από την έρευνα.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ--Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας, 2014--αα6026
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8868
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mpaimaki_Maria.pdf2.98 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8868
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.