Food and consumer : Interdisciplinary approach to sustainable food consumption

Καρυπίδης, Φίλιππος/ Σωτηρόπουλος, Ιωάννης/ Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος/ Μυγδάκος, Ευθύμιος/ Karipidis, Philippos/ Sotiropoulos, Ioannis/ Migdakos, Efthymios/ Apostolopoulos, Konstantinos


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚαρυπίδης, Φίλιπποςel
dc.contributor.authorΣωτηρόπουλος, Ιωάννηςel
dc.contributor.authorΑποστολόπουλος, Κωνσταντίνοςel
dc.contributor.authorΜυγδάκος, Ευθύμιοςel
dc.contributor.otherKaripidis, Philipposel
dc.contributor.otherSotiropoulos, Ioannisel
dc.contributor.otherMigdakos, Efthymiosel
dc.contributor.otherApostolopoulos, Konstantinosel
dc.date.accessioned2015-06-30T10:58:30Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T14:10:13Z-
dc.date.available2015-06-30T10:58:30Zel
dc.date.available2018-02-28T14:10:13Z-
dc.date.issued2009-06el
dc.identifier.citationΤρόφιμα και Καταναλωτής: Διεπιστημονική προσέγγιση στη βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων, Αθήνα, 2009el
dc.identifier.citationΚαρυπίδης, Φ., Αποστολόπουλος, Κ., Σωτηρόπουλος, Ι. & Μυγδάκος, Ε. (2009). Τρόφιμα και Καταναλωτής: Διεπιστημονική προσέγγιση στη βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων. Αθήνα: Ελληνοεκδοτική.el
dc.identifier.isbn978-960-8458-15-4el
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8796-
dc.descriptionΔημοσιεύσεις μελών--ΣΤΕΓ--Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων,2009el
dc.description.abstractApproaching food quality as the basis of market value with a vision that goes far beyond technical and biological parameters, allow businesses to expand their diversification strategy in environmentally friendly values, moral and cultural. This view is consistent with the holistic approach to marketing. With the model sensual Prices and data gathered for three products (eggs, olive oil, cheeses standard) from a retailer shops two major agglomerations in Greece, examined the structure of the commercial value of food.The results show that this depends on many factors corresponding to natural quality, production and processing conditions , packaging, implementation of quality systems , communication with consumers and the origin of products. It was also found that vertical marketing organization and the size of retailers contribute to the reduction of the price level , but without knowing the whole content of the quality offered .The results except that it is useful to businesses, facilitate and public authorities in the exercise intervention and control. The methodology provides satisfactory results , particularly in the case of eggs and olive oil , developments , however , society and markets underline the need for improvements , to include , more specifically, new aspects of quality that are emerging constantly .el
dc.description.abstractΠροσεγγίζοντας την ποιότητα τροφίμων ως βάση της εμπορικής αξίας με μια θεώρηση που δεν αρκείται σε τεχνικές και βιολογικές παραμέτρους , παρέχεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επεκτείνουν την στρατηγική διαφοροποίησης σε αξίες φιλοπεριβαλλοντικές, ηθικές και πολιτισμικές. Αυτή η θεώρηση συμπλέει με την ολιστική προσέγγιση στο μάρκετινγκ. Με το υπόδειγμα Ηδονικών Τιμών και με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν για τρία προϊόντα(αυγά,ελαιόλαδο,τυποποιημένα τυριά) απο καταστήματα λιανικής εμπορίας δυο μεγάλων αστικών συγκροτημάτων στην Ελλάδα, εξετάζεται η δομή της εμπορικής αξίας των τροφίμων. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που αντιστοιχούν στη φυσική ποιότητα, τις συνθήκες παραγωγής και μεταποίησης, τη συσκευασία, την εφαρμογή συστημάτων ποιότητας, την επικοινωνία με τους καταναλωτές, καθώς και την προέλευση των προϊόντων. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι η κάθετη οργάνωση της εμπορίας καθώς και το μέγεθος των λιανοπωλητών συνεισφέρουν στη μείωση του επιπέδου των τιμών, χωρίς όμως να είναι γνωστό το συνολικό περιεχόμενο της ποιότητας που προσφέρεται. Τα αποτελέσματα εκτός το ότι είναι χρήσιμα στις επιχειρήσεις, διευκολύνουν και τις δημόσιες Αρχές στην άσκηση παρεμβάσεων και ελέγχων. Η μεθοδολογία παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στην περίπτωση των αυγών και του ελαιόλαδου, οι εξελίξεις, όμως, στην κοινωνία και τις αγορές τονίζουν την ανάγκη για βελτιώσεις, ώστε να συμπεριλαμβάνονται, πιο αναλυτικά, οι νέες πτυχές της ποιότητας που αναδύονται διαρκώς.el
dc.format.extent8,81Mbel
dc.language.isoelel
dc.publisherΕλληνοεκδοτικήel
dc.rightsThis item is probably protected by Copyright Legislationel
dc.rightsΤο τεκμήριο πιθανώς υπόκειται σε σχετική με τα Πνευματικά Δικαιώματα νομοθεσίαel
dc.titleFood and consumer : Interdisciplinary approach to sustainable food consumptionel
dc.titleΤρόφιμα και Καταναλωτής : Διεπιστημονική προσέγγιση στη βιώσιμη κατανάλωση τροφίμωνel
dc.typeBookel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T14:11:13Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilityfalseel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Δημοσιεύσεις σε Περιοδικά

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8796
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.