Πυραμίδα μεσογειακής διατροφής και άλλες πυραμίδες
Δούκας, Χρήστος/ Καρανάσιου, Αικατερίνη
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Δούκας, Χρήστος | el |
dc.contributor.author | Καρανάσιου, Αικατερίνη | el |
dc.date.accessioned | 2013-11-13T19:37:30Z | el |
dc.date.accessioned | 2018-02-28T12:10:14Z | - |
dc.date.available | 2013-11-13T19:37:30Z | el |
dc.date.available | 2018-02-28T12:10:14Z | - |
dc.date.issued | 2013-11-13T19:37:30Z | el |
dc.identifier.uri | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/7541 | - |
dc.description | Πτυχιακή εργασία--Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας--Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας, 2007--αα1096 | el |
dc.description.abstract | Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και άλλες πυραμίδες. Η μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση λίπους και από υψηλή κατανάλωση υδατανθράκων που βρίσκονται συνήθως στα δημητριακά, στο ψωμί, το ρύζι, στα φρούτα, στα λαχανικά, στο γάλα και τα γαλακτοκομικά. Η μεσογειακή διατροφή είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, ενώ η κύρια μορφή λίπους που χρησιμοποιείται είναι το ελαιόλαδο. Η διατροφή αυτή ονομάστηκε έτσι γιατί χρησιμοποιείται από τους ευρωπαϊκούς λαούς της Μεσογείου δηλαδή Ισπανία, Αλβανία, Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα. Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει σ’ αυτές τις πέντε χώρες δείχνει ότι αυτό το είδος της διατροφής οδηγεί σε χαμηλά ποσοστά ασθενειών. Η εργασία αποτελείται συνολικά από τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι ομάδες τροφίμων της μεσογειακής διατροφής , στο κεφάλαιο δύο κάνει αναφορά στο ελαιόλαδο , στο τρίτο παρουσιάζει το κρασί και την ιστορία του κρασιού και τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται και στις άλλες διατροφικές πυραμίδες . | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | el |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece | el |
dc.subject | Δημητριακά | el |
dc.subject | Μεσογειακή διατροφή | el |
dc.subject | Πυραμίδα διατροφής | el |
dc.subject | Ελαιόλαδο | el |
dc.subject | Διατροφή | el |
dc.subject.lcsh | Κρέας | el |
dc.subject.lcsh | Διατροφή | el |
dc.subject.lcsh | Διατροφικές συνήθειες | el |
dc.subject.lcsh | Τροφή | el |
dc.subject.lcsh | Μαγειρική, Μεσογείου | el |
dc.title | Πυραμίδα μεσογειακής διατροφής και άλλες πυραμίδες | el |
dc.type | Thesis | el |
heal.type | other | el |
heal.type.en | Other | en |
heal.dateAvailable | 2018-02-28T12:11:14Z | - |
heal.language | el | el |
heal.access | free | el |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης | el |
heal.fullTextAvailability | true | el |
heal.type.el | Άλλο | el |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Karanasiou_Aikaterini.pdf | 1.83 MB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/7541
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.