Κυτταρίτιδα και οι τεχνικες - Μέθοδοι αντιμετώπισης της

Χαρισούδη, Μαρία/ Χαρισούδη, Μαρία/ Σουρασή-Διακανασταση, Ευαγγελία


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Βελονισμός;Διατροφή;Αρωματοθεραπεία;΄Αγχος;' Ασκηση;Κρυοθεραπεία;Κυτταρίτιδα;θεραπεία κυτταρίτιδας;Θαλασσοθεραπεία;Θερμοθεραπεία;Ηλεκτροθεραπεία;Λέϊζερ;Υπέρηχοι;Λεμφική μάλαξη;Πιεσοθεραπεία
Issue Date: 23-Jun-2014
Abstract: Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση και η ανάλυση της κυτταρίτιδας αλλά και των αισθητικών περιποιήσεων που πραγματοποιούνται στα κέντρα αισθητικής από έμπειρους αισθητικούς με στόχο τη βελτίωση ή την εξάλειψη της. Οι τεχνικές αυτές ποικίλουν και ολοένα εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου συμβάλλοντας στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αρχικά, παραθέτονται τα σημαντικότερα στοιχεία για την κατανόηση του προβλήματος της κυτταρίτιδας, αναλύονται τα αίτια και οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της, καθώς και οι κλασικές μέθοδοι αντιμετώπισης της, όπως η ηλεκτροθεραπεία, θερμοθεραπεία, λέιζερ-υπέρηχοι, λεμφικό μασάζ, πιεσοθεραπεία, κρυοθεραπεία, κλπ. Η κυτταρίτιδα δεν αποτελεί σίγουρα μία σοβαρή κατάσταση από ιατρικής απόψεως, αλλά αναπαριστά το πιο διαδεδομένο αισθητικό παράπονο των γυναικών. Η αναζήτηση της καλής εμφάνισης μπορεί να φαντάζει επιφανειακή και επιπόλαιη, αλλά καταλήγει να αποτελεί απαραίτητο στοιχείο κατά την διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης. Τόσο στον ιατρικό όσο και στον χειρουργικό τομέα, και ιδιαίτερα στην αισθητική χειρουργική, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται επιπόλαιο.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΕΥΠ--Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας, 2014--αα 5776
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/7258
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sourasi_Evangelia.pdf2.31 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/7258
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.