Mediterranean diet and health impacts

Λεονταρίδου, Ιωάννα/ Τζιναρά, Χριστίνα/ Σεγγερίδου, Ειρήνη


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΛεονταρίδου, Ιωάνναel
dc.contributor.authorΤζιναρά, Χριστίναel
dc.contributor.authorΣεγγερίδου, Ειρήνηel
dc.date.accessioned2013-06-10T15:55:50Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T12:05:09Z-
dc.date.available2013-06-10T15:55:50Zel
dc.date.available2018-02-28T12:05:09Z-
dc.date.issued2013-06-10T15:55:50Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/7177-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία--ΣΕΥΠ--Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας, 2013--αα 4991el
dc.description.abstractThe purpose of this study was to understand the Mediterranean diet as a way of diet and the impact of this on health. Initially a brief review of the history of the Mediterranean diet and how evolved over the centuries. Subsequently analyzed the Mediterranean food pyramid and food contained therein, exposing the ideality of this health promotion. Additionally presented in detail various surveys conducted in order to demonstrate their positive contribution or not the same in diseases such as cardiovascular disease, cancer, metabolic syndrome, obesity, o diabetes and Alzheimer's. Finally reference is made to oil and properties that on the basis of detailed studies. In conclusion, the importance of the Mediterranean diet was found in preventing and fighting various diseases and to attain and maintain a healthy lifestyle, beneficial to health.el
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσης εργασίας ήταν να γίνει κατανοητή η Μεσογειακή Διατροφή ως ένας τρόπος δίαιτας και οι επιπτώσεις αυτής στην υγεία. Αρχικά γίνεται μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Μεσογειακής διατροφής αλλά και το πως εξελίχθηκε ανά τους αιώνες. Εν συνεχεία αναλύεται η Μεσογειακή διατροφική πυραμίδα καθώς και τα τρόφιμα που περιλαμβάνονται σε αυτή, αποκαλύπτοντας την ιδανικότητα αυτής στην προαγωγή της υγείας. Επιπλέον παρουσιάστηκαν αναλυτικά διάφορες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να αποδείξουν κατά πόσο συμβάλλει θετικά ή όχι η ίδια σε ασθένειες όπως η καρδιαγγειακή νόσος, ο καρκίνος, το μεταβολικό σύνδρομο, η παχυσαρκία, o διαβήτης και η νόσος Αλτσχάιμερ. Τέλος γίνεται αναφορά στο ελαιόλαδο και τις ιδιότητες αυτού στη βάση εμπεριστατωμένων μελετών. Συμπερασματικά διαπιστώθηκε η σπουδαιότητα της Μεσογειακής Διατροφής στην πρόληψη και καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών αλλά και στην απόκτηση και διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ωφέλιμου για την υγεία.el
dc.language.isoelel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-Share Alike 3.0 Greeceel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδαel
dc.subjectHealthel
dc.subjectΜεσόγειοςel
dc.subjectΜεσογειακή διατροφήel
dc.subjectΔίαιταel
dc.subjectΥγείαel
dc.subjectMediterranean dietel
dc.subjectΠρόληψη με Μεσογειακή Διατροφήel
dc.subjectΕλαιόλαδοel
dc.subject.lcshΔίαιταel
dc.subject.lcshΜεταβολισμόςel
dc.subject.lcshΔιατροφήel
dc.subject.lcshΥγείαel
dc.subject.lcshΑισθητικήel
dc.subject.lcshDietel
dc.subject.lcshNutritionel
dc.titleMediterranean diet and health impactsel
dc.titleΜεσογειακή διατροφή και οι επιπτώσεις στην υγείαel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T12:06:09Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Seggeridou_Tzinara.pdf1.14 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/7177
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.