Μεσογειακή διατροφή τελευταίες έρευνες και μελέτες για τις ευεργετικές της ιδιότητες

Δούκας, Χρήστος/ Ρούσση, Δήμητρα


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Καρδιοπάθειες;Μεσογειακή διατροφή;Παχυσαρκία;Αλτσχάιμερ;Κρήτη;Ελαιόλαδο;Διαβήτης
Issue Date: 30-Jun-2014
Abstract: Σκοπό της παρούσης εργασίας αποτελεί η παρουσίαση και ανάλυση του ρόλου της μεσογειακής διατροφής στον σύγχρονο άνθρωπο. Αρχικά αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά της, η πυραμίδα της διατροφής, η εβδομαδιαία και μηνιαία κατανάλωση μεσογειακών τροφών. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα μυστικά της μεσογειακής διατροφής στην Κρήτη και ο ρόλος της νηστείας, οι ευεργετικές ιδιότητες οι οποίες συνεισφέρουν στην πρόληψη παραγόντων κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως είναι η δυλσιπιδαιμία, η υπέρταση, ο διαβήτης τύπου ΙΙ, η παχυσαρκία και συνεπώς στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη της στεφανιαίας νόσου. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Μεσογειακή Διατροφή παίζει προληπτικό ρόλο σε ορισμένες μορφές καρκίνου. Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μόνο με την υιοθέτηση της Μεσογειακής διατροφής παρέχουμε την μακροβιότητα και τον αόριστο τρόπο ζωής.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΕΥΠ--Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας,2014--αα5759
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/7135
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Roussi_Dimitra.pdf482.68 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/7135
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.