Ακμή και ψυχολογία : Αισθητική αντιμετώπιση των βλαβών μετά τη θεραπεία

Κοτζαηλία, Καλλιόπη/ Κιρατζηγιάννη, Ζωή


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Ψυχολογία;Acne;Αισθητική;Treatment;Aesthetics;Ακμή;Θεραπεία;Αισθητική αντιμετώπιση;Cosmetic treatment;Psychology
Issue Date: 13-Jun-2013
Abstract: Η παρούσα εργασία ασχολείται με το πρόβλημα της ακμής στην επιδερμίδα. Κύριο θέμα της είναι το πόσο επηρεάζει η ύπαρξη ακμής την ψυχολογία των ανθρώπων. Η σωστή διαχείριση του άγχους για την εμφάνιση και η σωστή ενημέρωση για την θεραπεία της, απαλύνει σε μεγάλο βαθμό τα δυσάρεστα συναισθήματα. Αντίθετα, η ελλιπής ενημέρωση αυξάνει το άγχος, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα ακμή, δημιουργώντας έτσι ένας φαύλο κύκλο. Μάλιστα, η κατάθλιψη συχνά είναι απόρροια της εμφάνισης της ακμής. Διαπιστώνεται επίσης ότι το maquillage αντίθετα είναι από του παράγοντες που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και συμβάλουν θετικά στην καλή ψυχολογία των ακνεϊκών. Η ακμή, σε ορισμένες περιπτώσεις, αφήνει ανεπιθύμητα σημάδια πίσω της, τα οποία υπενθυμίζουν την ύπαρξη της. Αυτά τα σημάδια εάν αντιμετωπισθούν έγκαιρα μπορεί να έχουν πολύ καλή εξέλιξη. Οι θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αισθητικοί είναι μη επεμβατικές και απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό με ελαφρού ή μέτριου βάθους ουλές. Φυσικά για σοβαρότερες περιπτώσεις μπορεί να επιληφθεί η αισθητική χειρουργική.
This paper deals with the problem of acne on the skin. The main topic is how acne affects the existence of the psychology of people. Proper stress management to display and correct information to treat, soothe largely unpleasant feelings. Conversely, the lack of information increases stress, which in turn may worsen, edge, thus creating a vicious circle. In fact, depression is often a result of the appearance of acne. It is also that the contrary is maquillage of the factors that increase confidence and contribute positively to the good sentiment Acneic.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΕΥΠ--Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας, 2011--αα 1718
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/6934
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kiratzigianni_Zoi.pdf1.14 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/6934
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.