Η διοίκηση των προμηθειών στην ξενοδοχειακή επιχείρηση: προγραμματισμός, οργάνωση, ελέγχος, προβληματισμός, προτάσεις.

Γκίτνος, Γεώργιος/ Καντάρας, Αντώνιος


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΓκίτνος, Γεώργιοςel
dc.contributor.authorΚαντάρας, Αντώνιοςel
dc.date.accessioned2014-03-23T17:22:35Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T11:40:45Z-
dc.date.available2014-03-23T17:22:35Zel
dc.date.available2018-02-28T11:40:45Z-
dc.date.issued2014-03-23T17:22:35Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/6673-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία -- Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας -- Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων,2009--αα1284el
dc.description.abstractΟ σκοπός της παρακάτω έρευνας είναι να εξηγήσει την μεγάλη σημασία της σωστής διοίκησης προμηθειών που αγοράζονται για τα επισιτιστικά τμήματα μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Ο λόγος για τον οποίο η έρευνα αφορά κυρίως τα επισιτιστικά τμήματα είναι ότι οι προμήθειες που αγοράζονται για τα εν λόγω τμήματα παρουσιάζουν μεγαλύτερη συχνότητα, χρειάζονται περισσότερη εξειδίκευση και μελέτη πριν από την αγορά και παράλληλα αποτελούν αιτία του μεγαλύτερου μέρους των συνολικών εξόδων της ξενοδοχειακής επιχείρησης. Σε όλο το εύρος της έρευνας γίνεται επεξήγηση της άρρηκτης σχέσης μεταξύ τμήματος προμηθειών , σωστής λειτουργίας του ξενοδοχείου και διαχείρισης οικονομικών πόρων της επιχείρησης. Γίνεται παρουσίαση των πτυχών της έννοιας της διοίκησης. Έτσι χωρίζουμε την διοίκηση σε προγραμματισμό , οργάνωση και έλεγχο. Το κάθε κομμάτι της διοίκησης των προμηθειών εφαρμόζεται σε διαφορετικό στάδιο έχοντας τους δικούς του σκοπούς και στόχους. Εν συνεχεία γίνεται διαχωρισμός και αποσαφήνιση των διαδικασιών του κάθε σταδίου με τις τεχνικές που εφαρμόζονται , τα κριτήρια και τις παραμέτρους καθώς και τα κίνητρα που επιβάλλουν συγκεκριμένες ενέργειες. Αναλύονται οι επιβεβλημένοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε αποθήκες και εμπορεύματα σε ποσοτικό , ποιοτικό και οικονομικό επίπεδο. Παρουσιάζονται τα σημεία ελέγχου και ποιοί πιθανοί κίνδυνοι - παραλείψεις υπάρχουν ανά περίπτωση. τα προβλήματα και οι προβληματισμοί που προκύπτουν μέσα από όλη την λειτουργία αυτή και οι τάσεις στον χώρο των προμηθειών με την είσοδο των Η/ Υ και του internet όσον αφορά τον χώρο των προμηθειών. Δίνεται δηλαδή ένας οδηγός ο οποίος έχει προκύψει από μελέτη ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας και έχει σαν στόχο να λειτουργήσει σαν εγχειρίδιο της διοίκησης των προμηθειών. Τελειώνοντας γίνεται παράθεση μελετών περιπτώσεων για την ευκολότερη κατανόηση και διεξαγωγή συμπερασμάτων που αφορούν πρώτον την μεγάλη σημασία του τμήματος και το έργο που παρέχει, την επίπτωση του τμήματος προμηθειών σε όλη την λειτουργία της επιχείρησης και την εφαρμογή των μεθόδων σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση.el
dc.language.isoelel
dc.subjectΈλεγχοςel
dc.subjectΞενοδοχείαel
dc.subjectΔιοίκησηel
dc.subjectΞενοδοχειακή επιχείρησηel
dc.subjectΠρομήθειεςel
dc.subjectΟργάνωσηel
dc.subject.lcshΒιομηχανικές προμήθειες-Διαχείρισηel
dc.subject.lcshΞενοδοχεία-Διοίκηση και οργάνωσηel
dc.subject.lcshΞενοδοχειακό μάνατζμεντ-Μελέτες περίπτωσηςel
dc.titleΗ διοίκηση των προμηθειών στην ξενοδοχειακή επιχείρηση: προγραμματισμός, οργάνωση, ελέγχος, προβληματισμός, προτάσεις.el
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T11:41:45Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilityfalseel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/6673
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.