Cost accounting & costing

Χατζής, Αναστάσιος/ Σπυρίδου, Αναστασία


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Κοστολόγηση;Costing methods;Costing;Μέθοδοι κοστολόγησης
Issue Date: 3-Jul-2013
Abstract: The object of this work is the study and description of Cost Accounting and Costing. Specifically mentioning the subject and usefulness of Cost Accounting, the relationship of the Financial Accounting and Management Accounting. Also a description of the costing and presented the concept and organization of a costing system, general principles that should be governed by conditions to be met to a profit in the business, the accounting books of the company and finally all those instruments that are feasible for the realization of its objective. The underlying purpose is to present the means by which achieved costing make it cost effective for the business.
Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη και η περιγραφή της Λογιστικής Κόστους και της Κοστολόγησης. Αναλυτικότερα αναφέρεται το αντικείμενο και η χρησιμότητα της Λογιστικής Κόστους, η σχέση της με την Χρηματοοικονομική Λογιστική και τη Διοικητική Λογιστική. Επίσης γίνεται περιγραφή της κοστολόγησης και παρουσιάζεται η έννοια και η οργάνωση ενός κοστολογικού συστήματος, οι γενικές αρχές με τις οποίες πρέπει να διέπεται, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί για να αποφέρει κέρδος στην επιχείρηση, η λογιστική απεικόνιση στα βιβλία της επιχείρησης και τέλος όλα εκείνα τα μέσα που είναι εφικτά για την πραγματοποίηση του σκοπού της. Ο βαθύτερος σκοπός είναι η παρουσίαση των μέσων, με τα οποία επιτυγχάνεται η κοστολόγηση ώστε να καθίσταται αποδοτική για την επιχείρηση.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΔΟ--Τμήμα Λογιστικής,2010--αα987
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/6231
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Spyridou_Anastasia.pdf1.27 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/6231
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.