Αεροδρόμια Κυκλάδων (Bachelor thesis)

Βενιέρης, Ζαχαρίας


Κάθε αεροδρόμιο αποτελεί ένα σύνθετο δυναμικό σύστημα , το οποίο επιβάλλεται να προσαρμόζεται στις εκάστοτε μεταβολές της αεροπορικής κίνησης , καθώς επίσης στις αλλαγές των σχέσεων του, με παραμέτρους που το επηρεάζουν (τεχνολογικές, περιβαλλοντικές, οικονομικές, κ.τ.λ.). Η επίτευξη του στόχου αυτού, προϋποθέτει μια οργάνωση , που να επιτρέπει στα αεροδρόμια να εφαρμόζουν στρατηγικές αντιμετώπισης προβλημάτων και να διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, ώστε να προλαμβάνουν μελλοντικές εξελίξεις . Η υδροκεφαλική διοίκηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας , δεν επέτρεψε στο παρελθόν τη σχεδίαση στρατηγικών ανάπτυξης των διεθνών αερολιμένων Ρόδου και Κω , ώστε να προσαρμοστούν έγκαιρα στην κατά μέσο όρο 5% αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης. Οι κατά καιρούς παρεμβάσεις με στόχο την κάλυψη των άμεσων αναγκών , δεν εμπόδισαν τη συσσώρευση προβλημάτων , τα οποία συνοψίζονται : 1) στον υπερκορεσμό των κτιριακών εγκαταστάσεων διακίνησης επιβατών 2) στην υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες των Α /Δ, 3) σε περιβαλλοντικά προβλήματα , κυρίως λόγω έλλειψης σχεδιασμού για την μέτρηση και τον περιορισμό της ηχορύπανσης . Όσον αφορά τα μικρά αεροδρόμια επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε : α) να επιτρέπουν με κατάλληλο εξοπλισμό προσγείωση Α /Φ κατά τη διάρκεια της νύχτας , αλλά και σε συνθήκες « πτήσεως με όργανα » ( ΙΜC) . β) να επιμηκυνθεί ο χρόνος λειτουργίας τους , με αυτοματοποίηση ορισμένων διαδικασιών χρήσης αεροδρομίων ,γ) να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξή τους , με επίκεντρο τη Γενική Αεροπορία και την επιμήκυνση των CHARTER. πτήσεων με μικρά αεροπλάνα από τα διεθνή αεροδρόμια. Η προστασία του περιβάλλοντος υπήρξε ανέκαθεν προτεραιότητα, όχι μόνο για τον ΔΑΑ και τις δραστηριότητές του, αλλά και για τις πολυάριθμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο. Η δέσμευση του ΔΑΑ για προστασία του περιβάλλοντος και η πρόληψη ή η μείωση, όπου είναι εφικτό, των σχετικών επιπτώσεων, αντανακλάται στην Εταιρική Περιβαλλοντική Πολιτική και τις εταιρικές διαδικασίες.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού
Subject classification: Αεροδρόμια--Ελλάδα--Κυκλάδες
Airports--Greece--Cyclades
Keywords: Αεροδρόμια;Airports;Κυκλάδες;Cyclades;Ελληνικά νησιά;Greek islands
Description: Πτυχιακή εργασία-Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης-Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, 2020 (α/α 12150)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16522
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16522
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.