Τεχνικές ANTI-FORENSICS (Bachelor thesis)

Μανούση, Ηλέκτρα


Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ερευνητές της ψηφιακής εγκληματολογίας είναι οι τεχνικές anti-forensics, δηλαδή τεχνικές που επηρεάζουν και συχνά παρεμποδίζουν την ερευνητική διαδικασία. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη αυτών των τεχνικών και η αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισής τους. Η μελέτη των τεχνικών πραγματοποιείται, αρχικά, μέσα από την προσέγγισή τους σε θεωρητικό και, στη συνέχεια, σε πρακτικό επίπεδο με την παρουσίαση εργαλείων και πειραμάτων. Έπειτα, εξετάζονται μέθοδοι για την αντιμετώπισή τους, εστιάζοντας σε λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος Windows που μπορούν να αξιοποιηθούν, καθώς και σε μη-τεχνικά μέσα, όπως η εκμετάλλευση πληροφοριών OSINT και η μελέτη του ανθρώπινου παράγοντα. Τέλος, εφαρμόζονται ορισμένοι από τους προτεινόμενους τρόπους αντιμετώπισης στη μελέτη περίπτωσης ενός σεναρίου υποκλοπής εμπιστευτικών δεδομένων. Τα βασικά συμπεράσματα τα οποία εξάγουμε μέσα από την έρευνά μας είναι η σημασία της ανάλυσης των συστημάτων σε λειτουργία και η εκμετάλλευση των λειτουργιών τους, καθώς και η ανάγκη επέκτασης της ερευνητικής διαδικασίας πέρα από τα προς ανάλυση ψηφιακά μέσα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Μηχανικών - Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρικών Συστημάτων
Keywords: Τεχνικές anti-forensics;Αντιμετώπιση τεχνικών anti-forensics
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Μηχανικών - Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρικών Συστημάτων, 2021 (α/α 12936)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16502
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Διπλωματική_Εργασία_Μανούση_Ηλέκτρα_ΑΜ_154487.pdfπτυχιακή εργασία3.23 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16502
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.