Η Επίδραση του κυκλικού ωραρίου στην εργασιακή εξουθένωση και εργασιακή ικανοποίηση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας (Master thesis)

Κόλια, Γλυκερία


Στην παρούσα έρευνα διερευνήθηκε η επίδραση του κυκλικού ωαρίου εργασίας στην εργασιακή ικανοποίηση και στην εργασιακή εξουθένωση των εργαζομένων του Γ.Ν Βέροιας. Στην έρευνα συμμετείχαν 88 υγειονομικοί εργαζόμενοι, εκ των οποίων 19 εργάζονται σε σταθερό πρωινό ωράριο και οι υπόλοιποι 69 σε κυκλικό εναλλασσόμενο ωράριο. Για να πραγματοποιηθεί η έρευνα χρησιμοποιήθηκε ως ερευνητικό εργαλείο ερωτηματολόγιο, το οποίο διερευνούσε πως επιδρά το κυκλικό ωράριο στην εργασιακή ικανοποίηση και εξουθένωση των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν πως είναι μέτρια ικανοποιημένοι από την εργασία τους. Σχετικά με την επαγγελματική εξουθένωση οι περισσότεροι εργαζόμενοι δήλωσαν μέτριο βαθμό συναισθηματικής ικανοποίησης (43,2%). Ως προς τα προσωπικά επιτεύγματα οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν χαμηλό επίπεδο (71,6%) ενώ ο αριθμός των νυχτερινών βαρδιών σύμφωνα με τα αποτελέσματα δείχνει πως επηρεάζει το βαθμό των προσωπικών επιτευγμάτων των υγειονομικών υπαλλήλων. Τέλος για το κομμάτι που αφορούσε την αποπροσωποποίηση σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν υψηλά επίπεδα (60,2%) ενώ ο συνολικός αριθμός των νυχτερινών βαρδιών φαίνεται πως επίσης επηρεάζει αρνητικά τους εργαζομένους.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού
Keywords: Εργασιακή ικανοποίηση;Εργασιακή εξουθένωση;Κυκλικό ωράριο εργασία;Νοσηλευτές;Υγειονομικό προσωπικό;Βάρδιες
Description: Μεταπτυχιακή εργασία - Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, 2021 (α/α 12978)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16454
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16454
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.