Ο ρόλος της επάρκειας στις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας covid 19 (Master thesis)

Πιστόλα, Θεοδώρα


Στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2020 αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού Covid 19. Το Υπουργείο Παιδείας ενεργοποίησε ψηφιακά εργαλεία, που θα επέτρεπαν την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, σπουδαστές) ανταποκρίθηκε άμεσα και τάχιστα, παρόλο που το εκπαιδευτικό προσωπικό βρέθηκε απροετοίμαστο στην υλοποίηση της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και μάλιστα υπό το άγχος της εξάπλωσης του κορονοϊού. Εντούτοις οι εκπαιδευτικοί υποστήριξαν τους μαθητές για να συνεχιστεί η μαθησιακή διαδικασία, ανασύροντας τις υπάρχουσες τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητές τους. Σκοπός της εργασίας είναι να μελετηθεί η επάρκεια στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) των εκπαιδευτικών και πως αυτή επέδρασε στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση εν μέσω της πανδημίας Covid 19. Ειδικότερα η επάρκεια στις ΤΠΕ των εκπαιδευτικών θα εξεταστεί μέσα από το εννοιολογικό πλαίσιο της Τεχνολογικής Παιδαγωγικής Γνώσης Περιεχομένου (Technological Pedagogical Content Knowledge- TPACK- ΤΠΓΠ) των Mishra και Koehler (2006). Η ποσοτική έρευνα διεξήχθη με ερωτηματολόγιο και συμμετείχαν 210 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέδειξαν την καλή γνώση των εκπαιδευτικών στην Τεχνολογική Παιδαγωγική Γνώση Περιεχομένου, τη διαφωνία των εκπαιδευτικών για την αποτελεσματικότητα της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί δεν συνάντησαν δυσκολίες στην εφαρμογή της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης εν μέσω της πανδημίας Covid 19.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας- Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού
Keywords: Τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών;Εξ αποστάσεως εκπαίδευση,;Εκπαιδευτικοί;Τηλεδιάσκεψη;Ελλάδα;Covid-19
Description: Mεταπτυχιακή εργασία-Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας- Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού,2021 (α/α 12998)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16418
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16418
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.