Η εξέλιξη του ολοήμερου σχολείου στην Ελλάδα και οι προοπτικές του. (Master thesis)

Τσιάλη, Ελευθερία


Η παρούσα εργασία αποτελεί μια ερευνητική πρόταση για τη μελέτη και την καταγραφή των αντιλήψεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Χαλκιδικής αναφορικά με το Ολοήμερο Σχολείο. Αρχικά παρουσιάζεται το θεωρητικό πλαίσιο, με την περιγραφή της έννοιας του Ολοήμερου Σχολείου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Επίσης περιγράφεται ο θεσμός σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα. Αναλύονται οι μορφές ολοήμερου σχολείου, το θεσμικό πλαίσιο, οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας του και ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο Ολοήμερο Σχολείο. Επίσης παρουσιάζονται πληροφορίες για τις μεθόδους διδασκαλίας, το ωρολόγιο πρόγραμμα, τη σίτιση των μαθητών, τις δημιουργικές δραστηριότητες και την υλικοτεχνική υποδομή. Ακολουθεί η περιγραφή του ερευνητικού σκοπού και των ερωτημάτων που τίθενται και η μεθοδολογία της έρευνας. Τέλος παρουσιάζονται τα αποτελέσματά της και συζητούνται μέσα από ένα πλαίσιο σύγκρισης, με προγενέστερες έρευνες, ενώ δίνονται και κάποιες προτάσεις βελτίωσης του θεσμού για το μέλλον.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή οικονομίας και Διοίκησης-Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ & Τουρισμού.
Keywords: Ολοήμερο Σχολείο;Εκπαίδευση;Ωρολόγιο πρόγραμμα;Διδασκαλία;Δραστηριότητες;Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία
Description: Μεταπτυχιακή εργασία-Σχολή οικονομίας και Διοίκησης-Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ & Τουρισμού,2021 (α/α 12999)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16417
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16417
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.