Η επίδραση της επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού στην ειδική αγωγή, στο τρόπο που αυτός διαχειρίζεται τις συμπεριφορές των παιδιών που παρουσιάζουν διαταραχές διαγωγής, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στη Κεντρική Μακεδονία (Bachelor thesis)

Κότσανπαπα, Αθανασία


Η παρακάτω ποσοτική διπλωματική εργασία σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε με σκοπό τη διερεύνηση της επίδρασης της επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού στην Ειδική Αγωγή στον τρόπο που αυτός διαχειρίζεται τις συμπεριφορές παιδιών που εμφανίζουν Διαταραχή της Διαγωγής. Η έρευνα επικεντρώνεται στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (Νομός Σερρών, Νομός Θεσσαλονίκης, Νομός Κιλκίς, Νομός Πιερίας, Νομός Πέλλας). Βάσει του σκοπού αυτού σχεδιάστηκε σχετικό ερωτηματολόγιο για την άντληση όλων των κατάλληλων πληροφοριών που θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και συμπεράσματα. . Μέσω μια σύντομης βιβλιογραφικής αναδρομής, σε θέματα περί ορισμού της Διαταραχής της Διαγωγής, αιτιολογία της, των επιδημιολογικών στοιχείων, των τρόπων αντιμετώπισης στην οικογένεια και στο σχολείο, την αναγκαιότητα για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη διαχείρισή της στη σχολική τάξη, καταλήγει στη στατιστική ανάλυση των απαντήσεων των ερωτηθέντων και στα συμπεράσματα αυτών. Με τον όρο Διαταραχή της Συμπεριφοράς εννοείται η επίμονα επιθετική συμπεριφορά που κάνει την εμφάνισή της στην πρώιμη εφηβεία του ατόμου, συχνότερα σε αγόρια, με ποσοστά εμφάνισης στον πληθυσμό 1,5% έως 3,4%. Παρατηρείται έντονη διαφοροποίηση όσον αφορά την συμπτωματολογία, την ηλικία εμφάνισης συμπτωμάτων, την αιτιολογία καθώς και την εξελικτική πορεία της διαταραχής ανά περίπτωση. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα ειδικής αγωγής διερευνάται κατά πόσο καταρτίζει τον εκπαιδευτικό κατάλληλα και επαρκώς ώστε να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις εκρήξεις στη σχολική τάξη από μαθητές με Διαταραχή της Διαγωγής.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και τουρισμού
Keywords: επιθετικότητα;εκπαιδευτικός;επιμόρφωση;διαχείριση επιθετικής συμπεριφοράς;διαταραχή της συμπεριφοράς
Description: Μεταπτυχιακή εργασία - Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και τουρισμού, 2021 (α/α 12833)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16351
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16351
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.