Συμπτώματα κατάθλιψης των νηπιαγωγών και η ποιότητα αλληλεπίδρασης με τους μαθητές (Master thesis)

Στεφάνη, Μυρσίνη


Η παρούσα μελέτη εξετάζει την επιρροή της κατάθλιψης στην αλληλεπίδραση των εκπαιδευτικών με τους μαθητές μέσω μίας δευτερογενούς βιβλιογραφικής ανασκόπησης των εννοιών της κατάθλιψης και της αλληλεπίδρασης, όπως και των απαιτήσεων, του ελέγχου, και της υποστήριξης της εργασίας. Από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε προέκυψε πως η συναισθηματική επιβάρυνση των νηπιαγωγών, είναι ικανή να επηρεάσει τους μαθητές και την απόδοσή τους, καθώς φαίνεται πως δεν συμμετέχουν στην τάξη, ακόμα και όταν η κατάθλιψη των νηπιαγωγών είναι σε χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον η συναισθηματική επιβάρυνση των νηπιαγωγών κυμαίνεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, και τέλος οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα αλληλεπίδρασης των μαθητών, είναι η διαχείριση της τάξης από τους νηπιαγωγούς, η διαχείριση συμπεριφοράς των νηπιαγωγών, η διαχείριση διδασκαλίας των νηπιαγωγών, και τέλος οι μέτριες στρατηγικές διδασκαλίας των νηπιαγωγών.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και τουρισμού
Keywords: κατάθλιψη;εκπαιδευτικοί;αλληλεπίδραση;ποσοτική ανάλυση;μαθητές;στρατηγικές διδασκαλίας
Description: Μεταπτυχιακή εργασία - Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και τουρισμού, 2021 (α/α 12827)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16323
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές




 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16323
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.