Στάσεις και αντιλήψεις εκπαιδευτικών για τη δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Master thesis)

Μιτελούδη, Χριστίνα


Η εκπαίδευση αφορά σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ενσωματώσει τις τεχνολογικές εξελίξεις στη λειτουργία του. Η πιο πρόσφατη εκδοχή της εκπαίδευσης είναι εκείνη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία κερδίζει το αυξημένο ενδιαφέρον της ερευνητικής κοινότητας αλλά και των ενδιαφερόμενων προς συμμετοχή. Η νέα μορφή εκπαίδευσης συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής, δια ζώσης εκπαίδευσης στα οποία όμως ενσωματώνονται στοιχεία της τεχνολογίας όπως είναι τα ψηφιακά εργαλεία του διαδικτύου και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Στα πλαίσια εκπόνησης της παρούσας μελέτης επιχειρήθηκε η διερεύνηση της στάσης των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ως προς τη συμμετοχή τους σε εξ αποστάσεως προγράμματα εκπαίδευσης έναντι των δια ζώσης προγραμμάτων εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης έδειξαν μία θετική στάση των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην έρευνα, αν και κατέδειξε και ορισμένα εμπόδια που εντοπίζονται κατά τη συμμετοχή τους σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι τα σημαντικότερα προβλήματα συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν οργανωτικά ή ατομικά και όχι τόσο σχετικά με τους φορείς υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων εκπαίδευσης.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης-Τμήμα Διοίκησης οργανισμών , μάρκετινγκ και τουρισμού
Keywords: Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση;Εκπαίδευση;Εκπαιδευτικός;Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση;Πρόγραμμα Εκπαίδευσης
Description: Μεταπτυχιακή εργασία- Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης- Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού, 2020 (α/α 12854)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16305
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μιτελούδη Χριστίνα.pdf1.55 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16305
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.