Στάσεις και αντιλήψεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην εφαρμογή της τεχνολογίας στο σύγχρονο σχολείο (Master thesis)

Μπάκαλη, Ιωάννα


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία και συνεχώς επιταχυνόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας, με τις εφαρμογές της να υιοθετούνται και να χρησιμοποιούνται από όλο και μεγαλύτερα τμήματα πληθυσμού. Από την τεχνολογική πρόοδο δε θα μπορούσε να λείπει η εκπαίδευση, η οποία κατά τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αφομοιώσει τις εφαρμογές της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της λειτουργίας της. Τα οφέλη της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση αφορούν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους ίδιους τους μαθητές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες οι οποίοι μπορεί να είναι ανασταλτικοί ως προς την επωφελή ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση μεταξύ των οποίων εντοπίζεται και η στάση των εκπαιδευτικών. Στα πλαίσια εκπόνησης της παρούσας μελέτης επιχειρείται η διερεύνηση της στάσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα ελληνικά σχολεία έναντι της τεχνολογικής ενσωμάτωσης. Επιπρόσθετα εξετάζεται η αυτοαντίληψη των εκπαιδευτικών ως προς τις δεξιότητές τους στη χρήση της τεχνολογίας στην εργασία τους και η συχνότητα χρήσης της και η αυτοεκτίμησή τους αναφορικά με την ενσωμάτωσή της στη διδασκαλία. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν μία στάση των εκπαιδευτικών η οποία τείνει να είναι αρνητική αν και στην πλειοψηφία τους είχαν μία ικανοποιητική εικόνα σχετικά με την ικανότητα χρήσης της τεχνολογίας και των δεξιοτήτων τους. Τέλος, οι βασικοί παράγοντες επηρεασμού των στάσεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έναντι της τεχνολογικής ενσωμάτωσης ήταν η ηλικία και η εκπαιδευτική προϋπηρεσία.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης-Τμήμα Διοίκησης οργανισμών , μάρκετινγκ και τουρισμού
Keywords: Εκπαίδευση;Τεχνολογία;Ενσωμάτωση Τεχνολογίας;Εκπαιδευτικός;Στάση Εκπαιδευτικών
Description: Μεταπτυχιακή εργασία- Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης- Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού, 2020 (α/α 12852)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16301
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16301
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.