Το franchise ως στρατηγική ανάπτυξης μιας επιχείρησης στον χώρο της εστίασης (Μελέτη περίπτωσης-Mikel). (Bachelor thesis)

Μαυρουδάκης, Απόστολος/ Κωνσταντινίδης, Θεόδωρος


Η συγκεκριμένη εργασία συντάχθηκε ώστε να μας πληροφορήσει για την στρατηγική του franchise στον χώρο της καφεστίασης. Διαθέτει 8 κεφάλαια στα οποία μας οδηγεί από το καθαρά θεωρητικό κομμάτι το οποίο βασίζεται από δευτερογενή στοιχεία τα οποια αντλήθηκαν κυρίως από επιστημονικά άρθρα στο πιο ειδικό όπου αναφέρουμε τα πρωτογενή στοιχεία που διαθέτουμε από την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Τανακίδης. Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο Κεφάλαιο αναφέρονται κάποιες βασικές ορολογίες του franchise καθώς και γενικότερες πληροφορίες για την ιστορία του franchise τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Στο 2ο Κεφάλαιο περνάμε στο καθαρά θεωρητικό κομμάτι της εργασίας όπου αναλύονται το Νομικό Πλαίσιο του franchise, η σύμβαση franchise αλλά και οι σχέσεις μεταξύ των μερών. Ακολουθεί το 3ο Κεφάλαιο στο οποίο σκιαγραφούνται τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα στην δικαιοχρησία τόσο για τον δικαιοπάροχο όσο και για τον δικαιοδόχο και καταλήγει με μία Swot ανάλυση της δικαιοχρησίας. Στο 4ο Κεφάλαιο αναφέρονται αρχικά οι μορφές δικαιοχρησίας και στην συνέχεια τα χαρακτηριστικά της. Έπειτα, στο 5ο Κεφάλαιο δίνεται έμφαση στην σημασία της στρατηγικής όπου αρχικά αναλύεται η συγκεκριμένη ορολογία και καταλήγει στους λόγους επιλογής του franchise ως στρατηγική ανάπτυξης μιας επιχειρήσης. Στο 6ο Κεφάλαιο γίνεται μια εκτενής αναφορά στον όρο τυποποίηση και αναλύονται σχολαστικά τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα της. Ακολουθεί το 7Ο Κεφάλαιο στο οποίο περιγράφεται το franchise στο χώρο της εστίασης γενικότερα αλλα και συγκεκριμένα στον κλάδο του καφέ. Κλείνει με το 8ο Κεφάλαιο στο οποίο μεταφέρεται η επικοινωνία που είχαμε μέσω της συνέντευξης που μας παραχώρησε ο κ.Τανακίδης ο οποίος διαθέτει κατάστημα Mikel στην Θεσσαλονίκη.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού
Keywords: Επιχειρήσεις εστίασης;Στρατηγικός σχεδιασμός;Francise;Mikel
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης -- Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, 2021 (α/α 12783)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16262
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες
Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΠΤΥΧΙΑΚΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ-FRANCHISE.pdf867.38 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16262
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.