Η κατανόηση και διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές ελληνικές επιχειρήσεις (Bachelor thesis)

Αναγνωστοπούλου, Ελεάνα


Η παρακάτω εργασία είναι μια έρευνα με αληθή στοιχεία και αποτελεί πτυχιακή εργασία της Ανανωστοπούλου Ελεάνα για το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του Α.Τ.Ε.Ι.Θ με αρμόδιο καθηγητή τον κύριο Βλαχάκη Σωτήρη. Το θέμα της πτυχιακής αυτής εργασίας είναι ‘’Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ’’. Για την διεξαγωγή αλλά και διεκπεραίωση της συγκεκριμένης έρευνας χωρίστηκε αυτή σε δυο σκέλη. Στην πρωτογενή και δευτερογενή έρευνα. Στην δευτερογενή έρευνα (πρώτο έως τέταρτο κεφάλαιο) αντλήθηκαν πληροφορίες από διεθνείς έρευνες πανεπιστήμιων αλλά και επιστημονικών ερευνών καθώς επίσης και μέσω διαδικτυακών έγκυρων πηγών αλλά και βιβλιογραφίας, με στόχο την κατανόηση των ορισμών αλλά και των τρόπων λειτουργίας, ηγεσίας και στρατηγικής των επιχειρήσεων αυτών. Στην πρωτογενή έρευνα στόχος ήταν η συλλογή και ανάλυση στοιχείων τριών Ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων ώστε να συλλεχθούν κάποια ασφαλή στοιχεία για τον τρόπο όπου αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν και ευδοκιμούν. Ο τρόπος συλλογής ήταν η δημοσκόπηση μέσω προσωπικής συνέντευξης ενός ή περισσοτέρων μελών της επιχείρησης με μέσο ένα ερωτηματολόγιο ανοιχτού τύπου ερωτήσεων για μεγαλύτερη κάλυψη του θέματος. Η πρωτογενής έρευνα παρουσιάζεται στο πέμπτο κεφάλαιο. Στο έκτο και τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας αυτής γίνεται μια συγκριτική μελέτη των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την δευτερογενή και πρωτογενή έρευνα για να επαληθευτεί ή ακόμα και να αντικρουστεί η θεωρία της βιβλιογραφικής μελέτης με αυτή της πρακτικής και καθημερινής εικόνας των επιχειρήσεων.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού
Keywords: Ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης -- Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, 2021 (α/α 12784)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16261
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.pdf1.34 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16261
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.